17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Sony πιστεύει ότι τα δωρεάν και κοινωνικά παιχνίδια δεν έχουν μέλλον

    Σε μία συνέντευξη που έδωσε στο GamesIndustry, ο Jack Tretton, διευθύνων σύμβουλος της SCEA, δήλωσε την έλλειψη πίστης του, τόσο στα δωρεάν όσο και στα κοινωνικά παιχνίδια. Πιστεύει ότι πολλές εταιρείες υπερεκτιμούν το επιχειρηματικό μοντέλο free to play, και τα social games. Λέει επίσης ότι το Playstation Vita δεν έχει σημειώσει χαμηλές, αλλά αποδεκτές πωλήσεις, και ότι θα αποδώσει καλύτερα μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εταιρείες διαπιστώνουν ότι τα free to play και social παιχνίδια είναι δύσκολο να καθιερωθούν μακροπρόθεσμα. Είναι κάτι εναλλακτικό, το οποίο θα διατηρήσει τη θέση που έχει τώρα, αλλά δεν θα αντικαταστήσει το κατεστημένο του gaming. Αναμένει ότι το Vita θα σημειώσει 10 εκατομμύρια πωλήσεις μέσα στο ισχύον οικονομικό έτος, κυρίως λόγω των επερχόμενων ΑΑΑ τίτλων που θα το «τονώσουν», όπως τα Assassin’s Creed 3 Liberation και Call Of Duty Black Ops Declassified.

    Βέβαια, όσον αφορά τη δυσπιστία στα free to play και social games, άλλοι σημαντικοί «παίκτες», όπως η Electronic Arts, έχουν αντίθετη άποψη. Λαμβάνοντας υπ’ όψη τη μεγάλη απήχηση των free / social, την οικονομική κρίση, και τις «τσιμπημένες» τιμές των τίτλων για το Vita, δεν θα ποντάραμε υπέρ της άποψης του στελέχους της Sony. Αν και προσωπικά πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι το «παιδί αφίσας» για το μέλλον που προβλέπει.

    Πηγή : GamesIndustry

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles