23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Sony: Ξεκίνησε έρευνα για τη διαρροή των specs του PS5 Pro

    Οι πληροφορίες που έχουμε για το PS5 Pro είναι μέχρι στιγμής απλώς φήμες, αφού η Sony ακόμα δεν έχει επιβεβαιώσει την ύπαρξη μιας αναβαθμισμένης κονσόλας. Ωστόσο, μια πρόσφατη διαρροή των τεχνικών προδιαγραφών του PS5 Pro φαίνεται να είναι γνήσια, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναγκαστεί να αναζητήσει ποιος κρύβεται πίσω από την αποκάλυψη.

    Ο YouTuber Moore’s Law is Dead ανέβασε ένα βίντεο την Πέμπτη, παρουσιάζοντας επίσημα έγγραφα σχετικά με τις προδιαγραφές για το PS5 Pro. Ο Tom Henderson από το Insider Gaming επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες και ανέφερε στο X (Twitter) τη Δευτέρα ότι διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί ποιος μοιράστηκε αυτές τις προδιαγραφές του PS5 Pro. Τα έγγραφα φαίνεται ότι έχουν δοθεί σε third-party συνεργάτες, γεγονός που συμβαδίζει με τη φήμη ότι η κονσόλα θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

    Οι βασικές βελτιώσεις στην νέα κονσόλα αφορούν την CPU, η οποία λέγεται ότι είναι ίδια με την CPU του standard PS5 αλλά με ‘High CPU Frequency Mode’, που αντιστοιχεί σε αύξηση 10% στα 3,85 GHz, και την GPU, η οποία επιτρέπει ταχύτερη απόδοση και ray tracing υψηλότερης ποιότητας με ισχύ 33,5 teraflops. Το standard PS5 προσφέρει 10,28 teraflops.

    Και πάλι, όλες αυτές οι προδιαγραφές δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά η εταιρεία ανέφερε ότι το PS5 βρίσκεται στο “τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του,” στο Bloomberg τον Φεβρουάριο. Η Sony φαίνεται να είναι διατεθειμένη να κυκλοφορήσει νέο hardware. Αναμένουμε να το δούμε.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles