18.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Sony: Μικρά κέρδη για το τμήμα φορητών συσκευών, παρά την πτώση των πωλήσεων

    Η Sony ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες, τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του έτους. Ειδικότερα, το τμήμα φορητών συσκευών της εταιρείας, που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή και διάθεση των δημοφιλών Xperia smartphones, κατάφερε να καταγράψει μικρά κέρδη παρά την πτώση των πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια του τρίτου ημερολογιακού τριμήνου, η Sony κατάφερε να διαθέσει 3.5 εκατομμύρια Xperia smartphones, μικρή αύξηση σε σχέση με τις 3.1 εκατομμύρια μονάδες του προηγούμενου τριμήνου. Ωστόσο, πρόκειται για μια δραματική μείωση, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015, κατά την οποία η εταιρεία κατάφερε να σημειώσει 6.7 εκατομμύρια αποστολές.

    sony-xperia-q3-2016-results

    Παρόλο που τα έσοδα και η διάθεση συσκευών κινήθηκαν πτωτικά, η Sony δε σημείωσε απώλεια χρημάτων στα Xperia smartphones το τρίτο τρίμηνο του 2016. Αν και τα κέρδη της τάξεως των 35 εκατομμυρίων δολαρίων δεν είναι και τόσο υψηλά αποτελεί μια σαφή βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του τμήματος φορητών συσκευών, καθώς πέρυσι την ίδια περίοδο κατέγραφε απώλειες ύψους 196 εκατομμυρίων δολαρίων.

    sony-xperia-units-shipped-q3-2016

    Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, η επιστροφή στη κερδοφορία οφείλεται στην περικοπή του κόστους, στη θετική επίδραση των διεθνών ισοτιμιών αλλά και στην εστίαση σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο αποδίδει περισσότερα έσοδα ανά μονάδα. Να σημειωθεί ότι η Sony έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τον αριθμό των πωλήσεων γα το οικονομικό έτος του 2016 το οποίο λήγει τον Μάρτιο του 2017, από τα 19 εκατομμύρια smartphones στα 17 εκατομμύρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles