15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sony: Νέα φωτογραφική μηχανή για vlog με εξαιρετικά ευρυγώνιο ζουμ

    Η Sony κυκλοφορεί την νέα, δεύτερη γενιά της ZV-1 στη σειρά φωτογραφικών μηχανών για vlog ZV, την ZV-1 II, η οποία περιλαμβάνει τα πολυπόθητα και δημοφιλή χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στην αγορά. Με ευρύτερη γωνία λήψης από την ZV-1, η ZV-1 II βοηθά τους vlogger να κάνουν πιο ελκυστικές αφηγήσεις με συναρπαστικά φωτογενή ποιότητα εικόνας.

    Με τον αισθητήρα εικόνας Exmor RS™ 1.0-type (περίπου 20,1 ενεργά megapixel), τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™ και το φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 18-50mm F1.8-4 i, η ZV-1 II επιτρέπει σε δημιουργούς πολλών επιπέδων δεξιοτήτων να απολαμβάνουν εξελιγμένες δυνατότητες. Από τον ευρυγώνιο φακό 18-50mmii που μπορεί να καδράρει τα πάντα, από ομαδικές selfies μέχρι στενούς εσωτερικούς χώρους ή δυναμικές καταγραφές καθημερινών σκηνών, μέχρι την αναγνώριση πολλαπλών προσώπωνiii,η οποία αναγνωρίζει πολλαπλά πρόσωπα και προσαρμόζεται αυτόματα ώστε να διατηρεί όλα τα πρόσωπα ευκρινή και καθαρά κατά τη λήψη selfie που περιλαμβάνουν δύο ή τρία άτομα, η ZV-1 II είναι η προηγμένη φωτογραφική μηχανή για vlog σε ένα compact σώμα που την κάνει ιδανική για ταξίδια.

    «Η ZV-1 II αποτελεί ένα συναρπαστικό κεφάλαιο για τους δημιουργούς περιεχομένου και θα είναι η φωτογραφική μηχανή για τους περισσότερους, συμπεριλαμβανομένων των vlogger, των social media influencer και των δημιουργών βίντεο μικρής διάρκειας. Με τη νεότερη φωτογραφική μηχανή για vlog στη σειρά ZV, λάβαμε υπόψη μας τα αιτήματα διαφόρων χρηστών και συμπεριλάβαμε τα χαρακτηριστικά που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους vlogger», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Head of Imaging Products & Solutions Marketing, Sony Europe. «Προσπαθούμε να αξιοποιούμε τα σχόλια της κοινότητάς μας για να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε και να αναβαθμίζουμε τη σειρά ZV και η ZV-1 II κάνει ακριβώς αυτό».

    Ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά για vloggers & δημιουργούς περιεχομένου βίντεο

    Η ZV-1 II διαθέτει μια σειρά από νέα και δημοφιλή χαρακτηριστικά που θα δώσουν τη δυνατότητα στους δημιουργούς να αποτυπώνουν καλύτερο περιεχόμενο. Εξαιρετικά ευρεία γωνία και ζουμ – η ευρεία γωνία θέασης 18mmii καθιστά εύκολη τη λήψη ελκυστικά φωτογενής εικόνας με ολόκληρη τη σκηνή – ειδικά στην απόσταση από την οποία τραβάτε selfie με το χέρι. Το οπτικό ζουμ 18-50mm και το Clear Image Zoom μεγεθύνουν ομαλά τις εικόνες ελαχιστοποιώντας την απώλεια ποιότητας εικόνας για να δημιουργήσετε ποικιλία στα βίντεο αλλάζοντας τη γωνία θέασης.

    · Αισθητήρας τύπου 1.0 με διακόπτη Bokeh που δίνει όμορφο Bokeh εφέ με αποεστίαση του φόντου με ένα απλό άγγιγμα.

    · Ευφυές μικρόφωνο 3 καψουλών – Στη λειτουργία Auto, η φωτογραφική μηχανή αναγνωρίζει ανθρώπινα πρόσωπα ή αντικείμενα και αλλάζει αυτόματαiv την κατεύθυνση του ενσωματωμένου μικροφώνου ([Front] ή [All Directions]). Στη χειροκίνητη λειτουργία, μπορείτε να επιλέξετε [Front] για selfies, [Rear] κατά τη λήψη με αφήγηση ή [All Directions]. Το φίλτρο ανέμου που περιλαμβάνεται εξασφαλίζει καθαρή εγγραφή του ομιλητή όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. Η απλή στη χρήση σύνδεση χωρίς καλώδιο στο Multi Interface Shoev και η υποδοχή μικροφώνου 3,5 mm καθιστούν εύκολη τη σύνδεση εξωτερικών μικροφώνων.

    · Η λειτουργία Cinematic Vlog Setting ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για εύκολη λήψη φωτογραφιών χώρου με τη χρήση φωτογραφικής μηχανής vlog. Παρέχει τη δυνατότητα λήψης εντυπωσιακών φωτογραφιών με ένα άγγιγμα. Απλώς αγγίξτε το εικονίδιο της λειτουργίας στην οθόνη και η φωτογραφική μηχανή θα ρυθμίσει αυτόματα ένα μέγεθος CinemaScope (2,35:1) vi και ένα ρυθμό καρέ 24 fpsvii, όπως και σε μια κινηματογραφική ταινία. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε τη λήψη από την οθόνη για να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε LOOKs και τέσσερα MOODs

    · Creative Look που υποστηρίζει 10 προκαθορισμένες επιλογές εμφάνισηςviii για να ταιριάζει στις δημιουργικές σας προτιμήσεις και λειτουργίες απεικόνισης επαγγελματικού επιπέδου.

    · Το Face Priority AE και το Soft Skin Effect ανιχνεύουν αυτόματα και άμεσα τα πρόσωπα και ρυθμίζουν την έκθεση για να βελτιστοποιήσουν τη φωτεινότητα του προσώπου, ανεξάρτητα από τον φωτισμό. Το εφέ απαλού δέρματος εξομαλύνει το δέρμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου κατά τη βιντεοσκόπηση.

    · Fast Hybrid AF System – Ακόμα και σε λήψεις υψηλής ευκρίνειας 4K, όπου απαιτείται ακριβής εστίαση, η φωτογραφική μηχανή διατηρεί τις εικόνες ευκρινείς με το ίδιο Fast Hybrid AF system που συναντάμε στις φωτογραφικές μηχανές της σειράς α. Η φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με AF Transition Speed για την επιλογή της ταχύτητας εστίασης κατά την εγγραφή βίντεο και AF Subject Shift Sensitivity για τον έλεγχο της εστίασης σύμφωνα με την κίνηση του θέματος και το περιβάλλον. Επιπλέον, το Real-time Eye AF μπορεί να διατηρεί με ακρίβεια την εστίαση σε ανθρώπους ή ζώα τόσο για φωτογραφίες όσο και για ταινίες.

    · Ρύθμιση παρουσίασης προϊόντος – η οποία παρέχει εύκολη λήψη βίντεο παρουσίασης προϊόντων με ομαλές μεταβάσεις εστίασης από το πρόσωπό σας στο αντικείμενο που προβάλλετε.

    · Λειτουργία λήψης S&Qvix, η οποία επιτρέπει την επιλογή έως και 5x αργής ή έως και 60x γρήγορης κίνησης για να προσθέσετε ένταση στις καθημερινές σκηνές. Ο συνδυασμός των ρυθμών καρέ λήψης και εγγραφής μπορεί πλέον να ρυθμιστεί μέσα από μία οθόνη.

    · Ευαισθησία ISO που εκτείνεται από 125 έως 12800- επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να καταγράφει ευκρινείς εικόνες με λιγότερο θόρυβο, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    · Hλεκτρονική σταθεροποίηση εικόνας Active Mode το περιεχόμενο μπορεί να καταγραφεί ενώ περπατάτε ή βρίσκεστε σε κίνηση, ιδιαίτερα ωφέλιμη για λήψεις με το χέριx. Χρήσιμη για κινηματογραφικές λήψεις με το χέρι και λήψεις αργής και γρήγορης κίνησης.

    · Ενσωματωμένο φίλτρο ND – για μείωση της έκθεσης κατά τρία στοπ και δυνατότητα για όμορφο εφέ bokeh φόντου ακόμα και σε συνθήκες με πολύ φωτεινότητα.

    Compact και ελαφριά για εύκολη φορητότητα, ευχρηστία, και συνδεσιμότητα

    Η ZV-1 II είναι ιδανική για χρήση εν κινήσει: tο compact και ελαφρύς σώμα της μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε μια τσέπη ή μια μικρή τσάντα, ακόμη και με τον οπτικό φακό ευρείας ζουμ. Η ZV-1 II υποστηρίζει διαφορετικά στυλ κινηματογράφησης με την οθόνη μεταβλητής γωνίας κατάλληλη για selfie, την εύχρηστη λαβή σώματος (ή με προαιρετική λαβή GP-VPT2BT), τη φιλική προς το χρήστη διάταξη πλήκτρων και χειριστηρίωνxi και την ένδειξη εγγραφής στην μπροστινή πλευρά του σώματος. Η οθόνη έχει επανασχεδιαστεί με ένα έντονο, ευδιάκριτο κόκκινο πλαίσιο που καθιστά εμφανές πότε βρίσκεται σε εξέλιξη η εγγραφή. Φόρτιση με ρεύμα εύκολα μέσω ενός ακροδέκτη USB Type-C®.

    Οι δημιουργοί μπορούν να συνδέονται και να μοιράζονται περιεχόμενο εύκολα με την πλατφόρμα Creators’ Cloud της Sony και την εύκολη σύνδεση με smartphone. Η εφαρμογή Creators’ App μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ZV-1 II από ένα smartphone, την παρακολούθηση της κατάστασης της μπαταρίας της φωτογραφικής μηχανής και των μέσων, την επεξεργασία της ημερομηνίας και των ονομάτων της φωτογραφικής μηχανής και την εύκολη μεταφορά φωτογραφιών και βίντεο που έχουν τραβηχτεί, ακόμη και στο παρασκήνιο. Η εφαρμογή Creators’ Appxii παρέχει επίσης έναν εύχρηστο τρόπο για την ενημέρωση του λογισμικού της φωτογραφικής μηχανής.

    Για εύκολη ζωντανή μετάδοση υψηλής ποιότητας, απλώς συνδέστε το ZV-1 II σε έναν υπολογιστή ή ένα smartphone xiii με ένα καλώδιο USB που διατίθεται στα καταστήματα (δεν περιλαμβάνεται) για να τη χρησιμοποιήσετε ως κάμερα web. Κάντε το βίντεό σας πιο ελκυστικό σε διαδικτυακές συναντήσεις και ζωντανές μεταδόσεις, χρησιμοποιώντας το Creative Look για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματος και να ρυθμίσετε την απόχρωση. Τα πρόσωπα θα φαίνονται πιο καθαρά και φωτεινά (Face Priority AE) και τα μάτια θα παραμένουν εστιασμένα (Real-time Eye AF).

    Σχεδιασμός φιλικός προς το περιβάλλον και με έμφαση στην προσβασιμότητα

    Εκτός από τη δέσμευση της Sony για ένα βιώσιμο μέλλον με παγκόσμιες δράσεις όπως το Road to Zero και τον στόχο για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για το 2030, η ZV-1 II έχει αναπτυχθεί ειδικά με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Ανακυκλωμένα υλικά, όπως το SORPLASTMxiv, χρησιμοποιήθηκαν έμπρακτα για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής, μειώνοντας τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο χωρίς να θυσιάζεται η λειτουργικότητα. Το μοναδικό ανακυκλωμένο χαρτί “Original Blend Material” της Sony, το οποίο δεν χρησιμοποιεί πλαστικό και ανακυκλώνεται εύκολα, χρησιμοποιείται για τις επιμέρους συσκευασίες. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως μπαμπού, ίνες ζαχαροκάλαμου και ανακυκλωμένο χαρτί που συλλέγονται από την αγορά, είναι φιλική προς το περιβάλλον και υψηλής ποιότητας.

    Η ZV-1 II περιλαμβάνει χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που διευκολύνουν τη λειτουργία με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας ανάγνωσης οθόνης για άτομα με προβλήματα όρασης. Τα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας επιτρέπουν σε όλους να απολαύσουν τη λήψη και την αναπαραγωγή. Όταν ενεργοποιείται η λειτουργία ανάγνωσης οθόνηςxv, το κείμενο στις οθόνες του μενού διαβάζεται δυνατά. Η λειτουργία ανάγνωσης οθόνης μπορεί να ενεργοποιηθεί ενεργοποιώντας τη λειτουργία [Screen Reader] στην καρτέλα [Setup]. Η ένταση της λειτουργίας ανάγνωσης οθόνης μπορεί να ρυθμιστεί μέσω της ρύθμισης [Sound Options]. Εκτός από τα παραπάνω, η ZV-1 II περιλαμβάνει μια σειρά από λειτουργίες που βοηθούν στην επίτευξη ακριβούς εστίασης σε διάφορα θέματα. Η λειτουργία Real-time Eye AF μπορεί να αναγνωρίσει και να εστιάσει αυτόματα σε ανθρώπους ή ζώα, [Human] ή [Animal], ή και η λειτουργία Real-time Tracking. Οι λειτουργίες Μεγέθυνση Εστίασης και Peaking διευκολύνουν τη χειροκίνητη εστίαση, ενώ λειτουργίες όπως η Touch Focus, Touch Tracking και Touch Shutter επιτρέπουν στο χρήστη να εστιάσει, να παρακολουθήσει και να τραβήξει απλά αγγίζοντας το θέμα στην οθόνη. Χαρακτηριστικά προσβασιμότητας της ZV-1 II (στοιχεία που αναφέρονται στις προδιαγραφές): Ανάγνωση οθόνης, Touch AE, Focus Magnifier, Peaking Display, Real-time Eye AF, Real-time Tracking, Touch Focus, Touch Tracking, Touch Shutter, Οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας και Προσαρμοσμένη λειτουργία.

    Διαθεσιμότητα

    Η νέα ZV-1 II θα είναι διαθέσιμη τον Ιούλιο του 2023 μέσω επιλεγμένων εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Sony.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles