15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Μία αμερικανική κωμωδία, η Βόρεια Κορέα και η σχέση της με το… hack attack στη Sony Pictures

    Το ενδεχόμενο hackers που ενεργούν για λογαριασμό της… Βόρειας Κορέας να βρίσκονται πίσω από την “καταστροφική” επίθεση στο δίκτυο της, την προηγούμενη εβδομάδα, εξετάζει η Sony Pictures.

    Η πιθανότητα αυτή διερευνάται έντονα, καθώς η χρονική στιγμή της επίθεσης συμπίπτει με την επικείμενη κυκλοφορία του “The Interview”, μίας ταινίας που αφηγείται την προσπάθεια της CIA να… σκοτώσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

    the-interview

    Συγκεκριμένα, η ταινία είναι… μία κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Seth Rogen και James Franco, δύο διάσημους δημοσιογράφους που στρατολογούνται από τη CIA για να σκοτώσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong-Un (τον υποδύεται ο Randall Park) στη διάρκεια μίας συνέντευξης μαζί του.

    Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας είχε κατονομάσει το “The Interview” ως μια “πράξη πολέμου” και είχε εξαπολύσει απειλές για μία “αποφασιστική και ανελέητη απάντηση” σε περίπτωση που η ταινία κυκλοφορήσει, με τους υπευθύνους να φημολογείται ότι θα εξαλείψουν κάποιες αναφορές στη Βόρεια Κορέα στο post-production, χωρίς, ωστόσο, να αλλάξουν την κεντρική πλοκή της. Το φιλμ ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στα αμερικανικά σινεμά την ημέρα των Χριστουγέννων.

    Η Sony Pictures, καθώς και ανεξάρτητοι σύμβουλοι ασφαλείας, διερευνούν, λοιπόν, τη θεωρία το hack να έχει πραγματοποιηθεί στην Κίνα από άτομα που διενεργούν για λογαριασμό της Βόρειας Κορέας, κάτι που, προς το παρόν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε και αποκλειστεί.

    Οι hackers, με το όνομα Guardians of Peace ή #GOP, στο μήνυμά τους στους υπολογιστές και τα social media της Sony Pictures, είχαν απειλήσει ότι θα “απελευθερώσουν” ευαίσθητα δεδομένα της εταιρείας, με κάποια από αυτά να διαρρέουν αργότερα στο Reddit, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια αναφορά για τους λόγους του hack.

    Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα κατηγορείται για επιθέσεις τέτοιου είδους. Πέρυσι, υπήρχαν οι ισχυρισμοί ότι βρισκόταν πίσω από επίθεση σε δύο TV broadcast networks στη Νότια Κορέα, αλλά και ένα attack που παρέλυσε το δίκτυο των ATM στη χώρα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles