11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Sony SmartEyeGlass. Η εναλλακτική των Google Glass έρχεται το Μάρτιο του 2015

    H Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι τα SmartEyeGlass, η δική της εναλλακτική στα Google Glass που είχε εμφανίσει για πρώτη φορά σε prototype μορφή στη CES 2014, θα κάνουν πρεμιέρα έως τα τέλη του Μαρτίου του επόμενου έτους.

    Sony SmartEyeglass

    Πρόκειται για μία κατασκευή με ιδιαίτερο design (το οποίο δε μας… ενθουσιάζει θα λέγαμε), γεμάτη με αισθητήρες (επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, ηλεκτρονική πυξίδα, αισθητήρα φωτεινότητας). Διαθέτουν κάμερα 3MPixels και έρχονται με ένα καλώδιο που συνδέεται με ένα εξωτερικό battery pack ενσωματώνοντας επιπλέον αισθητήρα αφής και μικρόφωνο. Ο φακός τους έχει πάχος μόλις 3mm και είναι κατά 85% διάφανα. Η Sony χρησιμοποιεί στα SmartEyeGlass μία μονόχρωμη οθόνη (για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας) που θα εμφανίζει πληροφορίες στο πάνω μέρος του οπτικού πεδίου του χρήστη ώστε να μην του αποσπά ιδιαίτερα την προσοχή. Τα νέα “έξυπνα” γυαλιά της εταιρείας θα μπορούν να συνεργαστούν με Android handsets (από 4.1 και πάνω) και να παρέχουν στους χρήστες τους δυνατότητες ειδοποιήσεων, πληροφορίες πλοήγησης κ.ά.

    smarteyeglass

    Το software development kit για τα SmartEyeGlass είναι διαθέσιμο από σήμερα, ενώ τα hardware kits για τους developers θα μπορούν να αγοραστούν έως τα τέλη Μαρτίου. Η εταιρεία, μάλιστα, αναζητά προγραμματιστές για να αναπτύξουν περισσότερες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας για τα SmartEyeGlass, που θα προσδώσουν στο νέο gadget της ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Πώς σας φαίνονται αλήθεια;

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles