18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    SmartEyeGlass. Είναι η απάντηση της Sony στα Google Glass και Hololens projects;

    Όπως γνωρίζετε η Google αποφάσισε να παγώσει για άγνωστο χρονικό διάστημα την ανάπτυξη των Google Glasses, έτσι ώστε το εν λόγω project να επανασχεδιαστεί και να γίνει πιο προσιτό στο μέσο καταναλωτή. Παράλληλα, η Microsoft στη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των Windows 10 αποκάλυψε τα Hololens, τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Από το παιχνίδι των VR και Augmented Reality συσκευών δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Sony, η οποία επιχειρεί με τα SmartEyeGlass να κεντρίσει το ενδιαφέρον των users που λατρεύουν τα gadgets υψηλής τεχνολογίας. SmartEyeglass 1

    Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Sony, η Developer Edition των SmartEyeGlass αναμένεται να εμφανιστεί σε 10 χώρες τον Μάρτιο και θα στοιχίζει κοντά στα 670 ευρώ. Τα Augmented Reality γυαλιά της Sony θα βασίζονται σε μία τεχνολογία που ονομάζεται holographic waveguide και η οποία ουσιαστικά επιτρέπει τα AR δεδομένα να προβάλλονται πολύ κοντά στα μάτια του χρήστη. H προσέγγιση που ακολουθούν μοιάζει περισσότερο με τα Google Glasses παρά με τα Hololens και με βάση το video που παρακολουθήσαμε βασίζονται σε μία απλή μονόχρωμη λογική. Τα SmartEyeGlass μπορούν να συνεργαστούν με μία σειρά από συμβατά Android smartphones μέσω Bluetooth και ελέγχονται μέσω ενός κυκλικού controller, όπου εκεί βρίσκονται: τα touch controls, το μικρόφωνο, το NFC, η μπαταρία και το ηχείο. Επιπλέον, τα SmartEyeGlass διαθέτουν μία built-in κάμερα με ποιότητα στα 3 MPixel, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς του η μπαταρία του αντέχει κοντά στα 80 λεπτά με το display ενεργό και 150 με την οθόνη ανενεργή.

    SmartEyeglass 2

    Μέχρι στιγμής τα projects αυτού του τύπου μπορεί να διακρίνονται για την υψηλή τους τεχνολογία, ωστόσο τόσο η Sony, όσο και οι Microsoft και Google θα πρέπει να κερδίσουν το στοίχημα, καθιστώντας τις προτάσεις τους πιο ελκυστικές στον μέσο καταναλωτή.

    http://youtu.be/Bx7O_h09HKA

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles