23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Έχεις Sony VAIO και θες να κάνεις upgrade στα Windows 10; H Sony δεν στο συστήνει τουλάχιστον μέχρι… τον Οκτώβριο!

    H Sony είναι γνωστό ότι έχει εγκαταλείψει την αγορά των PCs εδώ και αρκετό καιρό, αποσύροντας από την αγορά την ιστορική σειρά των VAIO PC. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχει σταματήσει την υποστήριξη των παλαιότερων συστημάτων της, μέσω software updates που βελτιώνουν τη λειτουργία τους. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το support team της Sony εκφράζει τις επιφυλάξεις του αναφορικά με τη διαδικασία του upgrade στα Windows 10. Μάλιστα, συστήνουν στους κατόχους Sony VAIO να μην προχωρήσουν στην αναβάθμιση των λειτουργικών τους και να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο!

    sony_vaio_t13_ultrabook_1

    Ουσιαστικά η Sony προειδοποιεί τους VAIO users, καθώς για να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί ομαλά η μετάβαση στα Windows 10 θα πρέπει πρώτα να έχουν ετοιμαστεί οι drivers των VAIO συστημάτων για το νέο λειτουργικό της Microsoft. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, οι drivers αυτοί δεν θα είναι έτοιμοι πριν τον Οκτώβριο (για τα VAIO PC που τρέχουν Windows 8.1), ενώ για τα Windows 8-based VAIO, η διαδικασία παρατείνεται για έναν μήνα (Νοέμβριο). Οι πιο ζημιωμένοι όμως θα είναι οι χρήστες που έχουν στην κατοχή τους ένα VAIO PC, το οποίο τρέχει Windows 7, καθώς η Sony τόνισε ότι δεν θα ασχοληθεί με τη διαδικασία της αναβάθμισης στα Windows 10 και το μόνο που θα παρέχει είναι υποστήριξη σε ενημερωτικό επίπεδο (κάτι που με απλούστερα λόγια σημαίνει ξεχάστε οποιοδήποτε support για Windows 7-based συστήματα από εδώ και στο εξής). Μάλλον η παραπάνω απόφαση θα δυσαρεστήσει αρκετά τους users που επιθυμούν να κρατήσουν το αγαπημένο τους laptop για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εγκαθιστώντας τα Windows 10.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles