15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Sony WH 1000X M3 review: «Perfecting the sound of silence»!

    Η Sony είναι ένα brand που εδώ και πολλά χρόνια μιλάει στις καρδιές των audiophiles, έχοντας δημιουργήσει ένα εκπληκτικά ποιοτικό line-up προϊόντων που συνδυάζει: άνεση, λειτουργικότητα, αξιοπιστία και φυσικά crystal clear ηχητική απόδοση. Μάλιστα, η premium κατηγορία φαίνεται να «αρέσει» αρκετά στους Ιάπωνες, καθώς η Sony αρέσκεται στο να δίνει έμφαση στην υψηλή ποιότητα, ακόμη και εάν σε μερικές περιπτώσεις το κόστος είναι αρκετά υψηλό. Ακολουθώντας λοιπόν την ίδια λογική με τα προγενέστερα M2, τα M3 επιχειρούν να θέσουν υψηλά στάνταρ στην κατηγορία των wireless noise-cancelling headphones, χωρίς ωστόσο να ανακαλύπτουν τον τροχό ή να ξεχωρίζουν από καινοτομία… Για να δούμε κατά πόσο όμως τα Sony WH-1000X M3 κατορθώνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δικαιολογώντας το υψηλό ποσό που καλείται να δαπανήσει για αυτά ο χρήστης…

    Sony 1000X M3 (2)

     

    Looks and feels!

    Ως γνωστόν, η πρώτη εντύπωση σε οποιοδήποτε headphone ανεξαρτήτως κατηγορίας έχει να κάνει με την εξωτερική τους εμφάνιση και τα M3 της Sony έχουν ακολουθήσει και στην τελευταία τους εκδοχή την σχεδιαστική ποιότητα και την άνεση που προσέφεραν οι προκάτοχοι τους. Ξεκινώντας πρώτα από τη συσκευασία, στο πακέτο πρόκειται να βρείτε μία αρκετά πρακτική και συγχρόνως «premium» θήκη, ενώ επίσης θα βρείτε ένα USB-to-USB Type-C καλώδιο, ένα aux cable 3.5mm και έναν ακόμη aux adapter με δύο καρφιά που είναι ιδανικός για μεγάλες αεροπορικές πτήσεις.

    Sony 1000X M3 (3)

     

    Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε το premium headset της Sony, είναι ότι είναι αρκετά ελαφριά (πολύ πιο ελαφριά σε σύγκριση με τα 1000Χ, καθώς ζυγίζουν 255 γραμμάρια) που τα καθιστά ιδανικά για πολύωρη χρήση και για άνετη εφαρμογή. Τα εν λόγω ακουστικά είναι εμφανές ότι έχουν σχεδιαστεί, με γνώμονα την εργονομία και μόνο και το συνολικό design να ακολουθεί μια πιο κλασική και μινιμαλιστική προσέγγιση που σίγουρα προσθέτει πόντους στον premium χαρακτήρα του προϊόντος. Τα δε earcups (οδηγοί νεοδυμίου 40mm) είναι επίσης μαλακά (σα πούπουλο), με τα μαξιλαράκια να είναι μάλιστα αρκετά «βαθιά», ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά και το πάχος του headband, σε σημείο που να μην θέλετε να τα αποχωριστείτε από το κεφάλι σας.

    Sony 1000X M3 (7)

    Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα της ίδιας οικογένειας, έτσι και τα M3 εξακολουθούν να περιλαμβάνουν ένα «all-time» classic 3.5mm headphone jack, σε περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε πιο παραδοσιακές μεθόδους σύνδεσης (για παράδειγμα σε περίπτωση που μείνετε από μπαταρία). Παράλληλα, στο αριστερό earcup θα βρείτε τα δύο physical buttons του headset, καθώς υπάρχει ένα κουμπί για το Power on/off και την ενεργοποίηση του Bluetooth και ένα ακόμη που θέτει σε λειτουργία της βαθμίδες του noise cancellation (On, Ambient Mode και Off). Στο δεξί earcup εκτός από μία κλασική audio port, υπάρχει μία USB Type-C port, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα φυσικά για την φόρτιση των headphones. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι η ύπαρξη της Type-C θύρας βοηθάει σημαντικά στην ταχύτερη φόρτιση του headset, καθώς σύμφωνα με τη Sony με σχεδόν μόλις 10 λεπτά φόρτισης, τα M3 θα αντέξουν περίπου στις 5 ώρες.

    Sony 1000X M3 (23)

    Οι προσεκτικοί χρήστες δεν θα αργήσουν να παρατηρήσουν ότι λείπουν τα physical playback controls. Φυσικά και η Sony δεν τα «ξέχασε», απλώς θέλησε να τα ενσωματώσει με την μορφή touch-capacitive buttons στο δεξί ακουστικό. Ουσιαστικά κάνοντας ένα swipe προς τα δεξιά κάνετε skip forward, ενώ με την αντίθετη κατεύθυνση κάνετε back. Επιπλέον, με double-tap κάνετε pause, ενώ για την αυξομείωση της έντασης του ήχου πρέπει να κάνετε swipe up/down.

    Noise longgone!

    Η Sony με την σειρά 1000Χ έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές των χρηστών για την υψηλή ποιότητα της και για το εξαιρετικό επίπεδο noise cancellation που όχι μόνο ελαττώνει, αλλά παράλληλλα «μπλοκάρει» πλήρως μια σειρά από ήχους που υπάρχουν στο περιβάλλον. Σύμφωνα με τα tests της Sony, τα 1000X  M3 είναι τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικά από τα Μ2 στον τομέα του noise cancellation, εμφανίζοντας εξαιρετική απόδοση στις χαμηλές συχνότητες που μπορεί να υπάρχουν στον χώρο. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε στο αεροπλάνο ή στο τρένο ή ακόμη και στο εργασιακό περιβάλλον (όπου ενδεχομένως να υπάρχουν έντονες ομιλίες και ήχοι από πολλές διαφορετικές πλευρές), τα 1000X M3 αναλαμβάνουν να εξαλείψουν κάθε ήχο του περιβάλλοντος. Ένα feature που κάνει τα Μ3 να ξεχωρίζουν είναι ότι υπάρχει έλεγχος στους ήχους που περνούν μέσω του headset, καθώς με την ενεργοποίηση του Ambient Mode, τα ακουστικά της Sony είναι ικανά να «περάσουν» τους ήχους που μπορεί να σας είναι πραγματικά χρήσιμοι (όπως για παράδειγμα είναι οι ανακοινώσεις που γίνονται στη διάρκεια μιας πτήσης).

    Sony 1000X M3 (8)

    Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο (M2), η Sony ενσωμάτωσε στα 1000X Μ3 έναν νέο active QN1 noise-cancellation επεξεργαστή, ο οποίος μπορεί ναι μεν να βασίζεται στην ίδια τεχνολογία, αλλά είναι αρκετά πιο «updated», προσφέροντας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην πράξη. Μάλιστα, η ύπαρξη ενός «Quick Attention Mode» που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε χωρίς να αφαιρείτε τα ακουστικά από το κεφάλι σας, με την τοποθέτηση απλώς του χεριού σας πάνω στο περίβλημα, είναι μία ακόμη απόδειξη για την πληθώρα από smart και high-tech features που φέρουν τα 1000Χ Μ3.

    Sony 1000X M3 (19)

    Σε ότι έχει να κάνει βέβαια με την ακουστική ποιότητα, εάν είχε τύχει να βιώσετε την ποιοτική εμπειρία του M2 δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές, ωστόσο το team της Sony φαίνεται να έχει boostάρει σημαντικά τον ήχο που μπορεί να προέρχεται από μια συσκευή Android (ειδικότερα από εκείνες που υιοθετούν το πρότυπο AptX HD). Βέβαια και με iPhone δεν τα πηγαίνουν άσχημα, με τις μεσαίες και υψηλές συχνότητες να είναι πραγματικά πεντακάθαρες και «crystal-clear». Παράλληλα, και η απόδοση του μπάσου είναι αρκετά δυναμική και την «καταλαβαίνεις». Στα πλεονεκτήματα των 1000Χ Μ3 προσθέστε και την υποστήριξη για Google Assistant και σίγουρα θα πειστείτε ότι έχετε να μπροστά σας ένα πραγματικά πλήρες πακέτο.

    Sony 1000X M3 (21)

    Πέραν βέβαια των εξαιρετικών noise cancellation λειτουργιών και  της υψηλής απόδοσης του ήχου (σήμα κατατεθέν άλλωστε της Sony), ένα πολύ σημαντικό ζήτημα στα noise-cancellation headphones (κι όχι μόνο) έχει να κάνει με την αυτονομία και την αντοχή της μπαταρίας. Ύστερα από μία πλήρη φόρτιση, τα 1000Χ M3 μπορούν ακόμη και να κρατήσουν για 30 ώρες (oπότε όπως αντιλαμβάνεστε θα ξεχάσετε τι σημαίνει να τα φορτίζετε)! Σε συνδυασμό μάλιστα με την “Quick Charge” δυνατότητα (που προαναφέραμε) και που ουσιαστικά μπορείτε να αποκτήσετε 5 ώρες playback, με μόλις 10 λεπτά φόρτισης είναι εμφανές ότι η Sony έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στον τομέα της ενεργειακής συμπεριφοράς. Μάλιστα, εάν θέλετε ακόμη περισσότερο έλεγχο στην ενεργειακή διαχείριση, το Sony Headphones Connect app θα σας δώσει τη δυνατότητα να ορίσετε το πότε τα ακουστικά θα μπαίνουν σε sleep mode (το default είναι τα 15 λεπτά) και έτσι θα έχετε το «πάνω χέρι» και στην ενεργειακή διαχείριση των ακουστικών.

    Sony 1000X M3 (10)

    Full control!

    Το στοιχείο που καθιστά τα 1000Χ Μ3 μια ιδανική επιλογή για τον απαιτητικό χρήση είναι η τεράστια δυνατότητα ελέγχου, καθώς με το πλήθος των λειτουργιών που διαθέτει είναι από τα πληρέστερα πακέτα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά στην κατηγορία των high-end noise-cancelling headphones. H Sony πάτησε πάνω στην εξαιρετική εικόνα των M2 και την τελειοποίησε ακόμη περισσότερο, οπότε εάν σκοπεύετε να δαπανήσετε ένα σχετικά υψηλό ποσό για να αγοράσετε τα επόμενα high-end noise cancelling ακουστικά σας (κοστίζουν γύρω στα 400 ευρώ), τότε το μόνο σίγουρο ότι τα 1000X M3 θα σας καλύψουν και με το παραπάνω!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles