21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Sony Xperia 5: Hands-on στην IFA 2019 με την compact ναυαρχίδα της αγοράς

    Το Sony Xperia 5 παρουσιάστηκε στην IFA 2019 και είναι, ουσιαστικά, μια από τις ελάχιστες (αν όχι η μοναδική) compact ναυαρχίδα της αγοράς αυτή τη στιγμή. Δεν έχει notch, δεν είναι τελείως bezel-less, αλλά έχει high-end specs, μια εξαιρετική οθόνη, μια πολύ καλή κάμερα και το κυριότερο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και με το ένα χέρι.

    Sony Xperia 5

    Τα περί “compactness” θα τα δείτε παρακάτω, στο hands-on video μας, αν και η Sony Mobile απέφυγε να προσθέσει στην ονομασία της συσκευής τη λέξη “compact”. Ωστόσο, συνεχίζει πάνω στην ίδια φιλοσοφία, προσφέροντας μικρές, σχετικά, ναυαρχίδες για όσους τις επιθυμούν. Τo Xperia 5 διαθέτει OLED οθόνη 6,1″ με 21:9 aspect ratio (Triluminos, X-Reality Engine, 100% DCI-P3), έχει πολύ μικρό πλάτος και στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Snapdragon 855, μαζί με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πλάι, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια τριπλή κάμερα με αισθητήρες 12+12+12MP, με δυνατότητα λήψης 4K HDR video στα 24/30 FPS, 5-axis OIS και slow-motion 1080p video στα 960 FPS.

    Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 8MP με 5-axis gyro-EIS, η μπαταρία είναι σχετικά μικρή με χωρητικότητα 3.140mAh και οι ηχητικές δυνατότητες της συσκευής περιλαμβάνουν stereo ηχεία και Dolby Atmos, αν και δυστυχώς δεν υπάρχει audio jack.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles