18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Sony Xperia: Εξηγεί τους λόγους που τα smartphones της δεν μπορούν να λάβουν άμεσα το Android 9.0 Pie 

    Η Sony μάς ενημέρωσε πριν λίγες ημέρες για τα smartphones της που θα λάβουν το Android 9.0 Pie. Έδωσε, μάλιστα, και το χρονοδιάγραμμα των αναβαθμίσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο.

    Γιατί, όμως, αυτή η καθυστέρηση και ποιος είναι ο λόγος που τα Xperia models δεν μπορούν να λάβουν άμεσα τις αναβαθμίσεις; Η Sony εξηγεί τη διαδικασία που απαιτείται για το update σε ένα άκρως ενημερωτικό infographic.

    Σύμφωνα με αυτό, η Phase one του update περιλαμβάνει την παραλαβή από την Google των source files σε ένα Platform Development Kit (PDK). Το PDK επιτρέπει στον κατασκευαστή να “αναπτύξει, να βελτιστοποιήσει και να δοκιμάσει” το νέο build.

    Η Sony, στη συνέχεια, προσθέτει το νέο software στο σύστημά της και χρησιμοποιεί το Hardware Abstraction Layer (HAL) για να επιτρέψει στο νέο λογισμικό να συνεργαστεί με όλα τα διαφορετικά chips που χρησιμοποιεί η Sony. Όπως αναφέρει η εταιρεία, “Δε χρησιμοποιούμε ακριβώς τα ίδια εξαρτήματα με αυτά της Qualcomm, έτσι η δουλειά πρέπει να γίνει από εμάς.”

    Έπειτα, η ιαπωνική εταιρεία διασφαλίζει ότι το νέο software μπορεί να δουλέψει με τις βασικές λειτουργίες των smartphones της, όπως η πραγματοποίηση κλήσεων, η αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων και η πλοήγηση στο Internet.

    Ακολούθως, διασφαλίζεται ότι το νέο OS συνεργάζεται με το UI της Sony, τα customized graphics και τα χαρακτηριστικά του.

    Σε αυτό το σημείο, το software δοκιμάζεται από την εταιρεία εσωτερικά, αλλά και από εξωτερικούς testers, αν είναι απαραίτητο.

    Η Phase two, τώρα, περιλαμβάνει τη διαδικασία εγκρίσεων, δηλαδή τα Bluetooth και Wi-Fi certifications από τους σχετικούς οργανισμούς. Ακόμη και μετά τη διάθεση του update, η Sony συνεχίζει να λαμβάνει feedback από τους χρήστες φόρουμ υποστήριξης και social media.

    Και κάπως έτσι, η Sony εξηγεί γιατί οι ιδιοκτήτες των Xperia handsets θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμη τρεις μήνες για το Android 9.0 Pie.

    Δείτε το -ιδιαίτερα επεξηγηματικό-  infographic.

    sne-a

    sne-b

    sne-c

    sne-d

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles