20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Sony Xperia M4 Aqua: «Όταν η ανθεκτικότητα συνάντησε το design»!

    Με το Z4 να μην κάνει την εμφάνιση του στο MWC 2015 τον περασμένο Μάρτιο, η Sony χρειαζόταν τις συσκευές εκείνες που θα τραβούσαν το ενδιαφέρον του κοινού και των εκπροσώπων του Τύπου. To βάρος αυτό ανέλαβαν να σηκώσουν τα Xperia Z4 Tablet και Xperia M4 Aqua, δύο προτάσεις που παρόλο δεν προκάλεσαν σεισμικά κύματα ενθουσιασμού, αν μη τι άλλο έσωσαν την παρτίδα. Το Xperia Μ4 Aqua που θα εξετάσουμε βασίζεται στην πετυχημένη συνταγή του M2 Aqua και πρόκειται για μία water-proof συσκευή, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει τον κόσμο της αισθητικής και του design με αυτόν της μεγάλης αντοχής, αποτελώντας (όπως θα δούμε και παρακάτω) μία εξαιρετικά ποιοτική all-around πρόταση στην mid-range κατηγορία που ξεχωρίζει για το δυναμισμό της..

    Xperia M4 Aqua (4)
    Designάτο και… σκληροτράχηλο!

    Ακολουθώντας τις παραδοσιακές σχεδιαστικές γραμμές των Xperia smartphones, το M4 Aqua είναι ένα πραγματικά πανέμορφο smartphone σε επίπεδο design. Με unibody κατασκευή και διαστάσεις στα 145,5×72,6×7,3 χιλιοστά, αλλά και με βάρος που ανέρχεται στα 136 γραμμάρια, το mid-ranger της Sony είναι σίγουρα μία συσκευή που μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα, αποτελώντας μία από τις καλύτερες εφαρμογές του «Omnibalance design» της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο χαρίζει ομορφιά στην εμφάνιση, αλλά και λειτουργικότητα. Ο συνδυασμός αλουμινίου και πολυκαρβονικών υλικών, φανερώνει ότι η Sony δημιούργησε ένα κινητό που να είναι εξαιρετικό στην αίσθηση και συγχρόνως όμορφο στο μάτι. Επιπλέον, το προσιτό μέγεθος του M4 Aqua δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη του να ελέγχει με άνεση όλες τις λειτουργίες του.

    Xperia M4 Aqua (7)
    Φέροντας τα χαρακτηριστικά ενός αδιάβροχου ανθεκτικού smartphone είναι λογικό τα περισσότερα τμήματα του να προστατεύονται από ειδικά πλαστικά, τα οποία δεν επιτρέπουν το νερό να εισχωρήσει στο εσωτερικό του κινητού. Οι θύρες για την εισαγωγή των καρτών nano-SIM και MicroSD είναι προστατευμένες και η μοναδική «αφύλακτη» είναι η micro USB port. Το Xperia M4 Aqua έρχεται με πιστοποίηση IP68 που το καθιστά ανθεκτικό σε σκόνη και νερό μέχρι σε 1.5 μέτρο βάθος και χρονική διάρκεια έως και 30 λεπτά.

    Xperia M4 Aqua (11)
    Xperia M4 Aqua (6)
    Όσον αφορά την τοποθέτηση των buttons εδώ δεν έχουμε κάποια συγκλονιστική αλλαγή, καθώς ακολουθείται το μοτίβο που έχουμε δει στα περισσότερα Xperia που ανήκουν στη μεσαία κατηγορία και άνω. Συγκεκριμένα, στη δεξιά πλευρά του M4 Αqua θα συναντήσετε τα power on/off (το κλασικό στρογγυλό κουμπί της Sony) και volume up/down buttons, όπως επίσης και το shutter button που χρησιμεύει στη λήψη φωτογραφιών. Επιπλέον, για λόγους προστασίας το mid-ranger της Sony δε διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία, καθώς είναι σύνηθες για τα water-proof κινητά να διαθέτουν μία πιο ενιαία και στιβαρή κατασκευή. Ωστόσο, η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα στα 2400mAh, η οποία καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμός τις ενεργειακές ανάγκες του Xperia M4 Aqua.

    Xperia M4 Aqua (8)
    Σε γενικές γραμμές, από άποψη εμφάνισης το Xperia M4 Aqua βαδίζει στα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει η Sony αποτελώντας ένα από τα πιο όμορφα smartphones που έχουμε δει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

    8πύρηνες αέρινες επιδόσεις!

    To Xperia M4 Aqua διαθέτει IPS LCD display στις 5 ίντσες με HD ανάλυση (720×1280 pixels) με πυκνότητα pixels που αγγίζει τα 294ppi και screen-to-body ration στο 65.2%. Το παραγόμενο οπτικό αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό, με καλούς χρωματισμούς και ευδιάκριτα fonts, βαδίζοντας στα στάνταρ της κατηγορίας. To display του Xperia M4 Aqua δίχως να ξεχωρίζει, καλύπτει στο έπακρον τις βασικές ανάγκες των περισσοτέρων users και επιπλέον προσφέρει αρκετά καλή ευκρίνεια σε εξωτερικούς χώρους.

    Xperia M4 Aqua (9)
    Προχωρώντας στην ανάλυση των εσωτερικών tech specs εδώ μας περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη, καθώς στην καρδιά του Xperia M4 Aqua βρίσκεται ένα οκταπύρηνο Snapdragon 615 SoC της Qualcomm, διαθέτοντας 4 πυρήνες χρονισμένους στο 1.5GHz και άλλους 4 στο 1GHz. Το εν λόγω Snapdragon chipset συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM, που σίγουρα αποτελούν μία καλή εγγύηση ότι το Xperia M4 θα τραβήξει στην ανηφόρα ακόμη και όταν πουσαριστεί αρκετά από τον χρήστη του. Στο Antutu το ανθεκτικό mid-ranger της Sony δεν τα πήγε κι’ άσχημα πιάνοντας ένα score στους 31.802 πόντους, με το M4 Aqua να ξεπερνάει το HTC One και να βρίσκεται σε απόσταση βολής από το LG G3. Σίγουρα, οι παραπάνω επιδόσεις δεν είναι κι’ άσχημες από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ένα mid-ranger.

    Antutu Xperia M4 Aqua
    Όσον αφορά τον αποθηκευτικό του χώρο, το μοντέλο της δοκιμής μας ανήκε στην έκδοση των 8GB (υπάρχει και έκδοση των 16GB), τα οποία είναι λίγα για τις απαιτήσεις της εποχής από τη στιγμή που παραπάνω από τα μισά καταλαμβάνονται από το λειτουργικό. Για αυτό το θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την αγορά μίας microSD card (η συσκευή δέχεται κάρτες έως τα 32GB) για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ. Όσον αφορά το λειτουργικό που «φοράει» το M4 Aqua, εδώ βρίσκουμε ένα Android Lollipop 5.0 με αρκετές όμως εμφανισιακές επεμβάσεις από την πλευρά της Sony, όπως άλλωστε συνηθίζεται παραδοσιακά. Τα αέρινα animations, χωρίς κολλήματα και ενοχλητικά lags αποτελούν το σήμα κατατεθέν του αδιάβροχου mid-ranger της Sony, το οποίο προσφέρει την άνεση που ψάχνει κάθε χρήστης.

    Xperia M4 Aqua User Interface
    Σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα του, το Xperia M4 Aqua παρέχει όλα όσα χρειάζεται ο χρήστης για να απολαύσει στο μέγιστο βαθμό την mobile εμπειρία του. Ειδικότερα, στο τελευταίο water-proof smartphone της οικογένειας των Xperia θα βρείτε υποστήριξη για Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Hotspot, Bluetooth 4.1, NFC, αλλά και GPS (υποστηρίζοντας A-GPS και GLONASS). Τέλος, στα θετικά προσμετράτε και η ύπαρξη Radio FM δέκτη.

    Xperia M4 Aqua (5)
    Ποιοτικές photos με την υπογραφή Sony!

    Η Sony είναι μία εταιρεία, η οποία έχει συνδέσει το όνομα της με μία σειρά από άκρως ποιοτικούς camera sensors και φυσικά είναι γνωστό ότι κάθε πρόταση της την περιβάλλει με στοργή στον τομέα της κάμερας. Το Xperia M4 Aqua δεν αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα και ο κύριος camera sensor με τα 13 MPixel (ανώτερη ανάλυση στα 4128×3096 pixels) είναι βέβαιο ότι θα καλύψει πλήρως τους λάτρεις των mobile φωτογραφήσεων. Αν και το Xperia M4 Aqua δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα αμιγώς «camera phone», ωστόσο δοκιμάζοντας την κάμερα του κινητού της Sony μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά ποιοτικό και εξαιρετικά ρεαλιστικό. Καλή διαχείριση του φωτός και ελάχιστος κόκκος αποδεικνύουν ότι η Sony έκανε καλή δουλειά στον τομέα της φωτογραφίας, όπου μάλιστα για τους πιο τολμηρούς το Xperia M4 είναι ιδανικό για να τραβήξουν φωτογραφίες κάτω από το νερό (σε χαμηλό βάθος πάντοτε).

    Xperia M4 Aqua (2)
    Στα camera features το mid-ranger της Sony διαθέτει λειτουργίες: Geo-tagging, touch focus, HDR και panorama, ενώ επίσης δύναται να πραγματοποιήσει video recording ποιότητας στα 1080p με 30 fps. Οι λάτρεις των selfies μπορούν να μείνουν ήσυχοι, καθώς το Xperia M4 Aqua διαθέτει εμπρόσθια κάμερα στα 5 MPixel. Ένα δείγμα των φωτογραφικών δυνατοτήτων του smartphone της Sony μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

    Xperia M4 Aqua Photos (3)
    Xperia M4 Aqua Photos (4)
    Xperia M4 Aqua Photos (1)
    Xperia M4 Aqua Photos (2)
    Δυνατό all-arounder!

    Το Xperia M4 Aqua είναι μία από τις καλύτερες προτάσεις στη μεσαία κατηγορία που είχαμε την ευκαιρία να δούμε το τελευταίο διάστημα. Με τιμή στα 299 ευρώ, που μπορεί να κριθεί φυσιολογική σύμφωνα με τη ποιότητα που προσφέρει, το Xperia M4 Aqua έχει όλα όσα θα πρέπει να έχει ένα κινητό που δικαιολογεί πλήρως τον όρο «mid-range». Τώρα μάλιστα που ξεκινούν οι καλοκαιρινές εξορμήσεις στην παραλία, ένα ανθεκτικό και water-proof smartphone με καλές επιδόσεις όμως καθίσταται must!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles