15.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Sony Xperia Z Benchmarking. “Μπεντσάραμε” την ναυαρχίδα της Sony

    Τη λέξη “μπεντς” (bench) και τα διάφορα παράγωγα της, την χρησιμοποιούν οι πιτσιρικάδες που “τρέχουν” διάφορα benchmarks στους υπολογιστές τους, για να δουν την διαφορά που προέκυψε στην απόδοση πριν και μετά τον υπερχρονισμό τους (πραγματοποιούν overclocking είτε στον επεξεργαστή, είτε στην μνήμη είτε στην κάρτα γραφικών για να αυξήσουν την απόδοση) χρησιμοποιώντας ακόμη και υγρό άζωτο για την ψύξη του επεξεργαστή. Αν θέλετε να δείτε μία επίδειξη, πατήστε εδώ.

    Η μέτρηση της απόδοσης των smartphones δεν είναι καινούριο φρούτο, αλλά γίνεται εδώ και καιρό,  όπως και το overclocking. Για την αξιολόγηση τους σε διάφορους τομείς (π.χ κατά το Internet browsing, τους μαθηματικούς υπολογισμούς, τα γραφικά κ.α) πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει ειδικές εφαρμογές για αυτόν τον σκοπό. Χρησιμοποίησα ορισμένα από τα δημοφιλέστερα benchmarks, σε μία προσπάθεια να λάβω  επιπρόσθετα και “απτά” δείγματα της απόδοσης του νέου Xperia Z.  Η αίσθηση είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετική, ωστόσο και οι αριθμοί, λένε την αλήθεια τους.

    Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, του έβαλα διπλα το Xperia T, που πριν μερικούς μήνες αποτελούσε την ναυαρχίδα της εταιρείας. Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω, και το μόνο που μένει είναι να τρέξετε και εσείς τα ίδια benchmarks στο Android κινητό σας, για να δείτε την διαφορά που υπάρχει, αν υφίσταται. Όσοι θέλετε, “ποστάρετε” τα αποτελέσματα του κινητού σας σχολιάζοντας την καταχώρηση μας. Καλό “benchmarking”…

    Μετρήσεις με το Quadrant benchmark

    Μετρήσεις με το Antutu benchmark

    Μετρήσεις με το GL Benchmark

    Μετρήσεις με τα Vellamo HTML5 και Metal benchmarks

    Μετρήσεις με το RL benchmark

    Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις μετρήσεις είναι ότι ο κάτοχος του Sony Xperia Z θα απολαμβάνει μία στρωτή και “fluid” εμπειρία χρήσης, τόσο κατά την πλοήγηση στα μενού της συσκευής και στο Internet, αλλά και όταν παίζει τρισδιάστατα παιχνίδια ή χρησιμοποιεί απαιτητικές εφαρμογές. Πρόκειται για ένα από τα ισχυρότερα smartphones της αγοράς.

     

     

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles