21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Σουηδία: Ανώτατο δικαστήριο θεωρεί τις κάμερες των Drones ως «κλειστού κυκλώματος»

    Γνωρίζατε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια κάμερα που χρησιμοποιεί ένα drone και μια κάμερα κλειστού κυκλώματος; Καμιά, είναι η απάντηση σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο στη Σουηδία, το οποίο σε πρόσφατη απόφασή του καλεί να θεωρούνται οι κάμερες των drones ως κάμερες παρακολούθησης και επομένως για να μπορέσει ο χρήστης να κατέχει ένα τέτοιο gadget για πτήσεις σε δημόσιο χώρο, χρειάζεται απαραιτήτως άδεια.

    drones

    H άδεια αυτή θα παραχωρείται έναντι ενός τιμήματος. Αλλά κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το αίτημα του χρήστη θα ικανοποιηθεί. Η απόφαση εναπόκειται στους τοπικούς αξιωματούχους, που αν θεωρήσουν ότι η ασφάλεια προσωπικών δεδομένων είναι σημαντικότερη από το σκοπό για τον οποίο ο χρήστης έχει αιτηθεί την άδεια, αυτοί μπορεί να την απορρίψουν. Να σημειωθεί ότι γίνεται σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στις κάμερες των drones και σε αυτές των αυτοκινήτων και των μοτοποδηλάτων. Οι τελευταίες δε χρειάζονται άδεια, καθώς λειτουργούν κοντά στο χρήστη.

    Η απόφαση αυτή ανατρέπει παλαιότερη ετυμηγορία κατώτερου δικαστηρίου, που υποστηρίζει πως οι κάμερες των drones δεν συνιστούν μέσα παρακολούθησης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστούμε πως οι τοπικές αρχές θα επιβάλλουν και θα επιβλέπουν την τήρηση της νομοθεσίας αυτής. Το 2014 οι Σουηδοί αγόρασαν περίπου πάνω από 20.000 drones, με τον αριθμό να αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles