24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το υπουργείο πολιτισμού της Νότιας Κορέας εναντίον των cheaters στα MMO

    Το άθλημα του gold mining στα παιχνίδια MMO είναι γνωστό, διαδεδομένο, αλλά καθόλου ευγενές. Κάποιοι gamers χρησιμοποιούν ειδικά προγράμματα, τα οποία παίζουν αντί γι’ αυτούς, εκτελώντας προκαθορισμένα scripts ώστε να κερδίζουν in-game χρυσάφι και αντικείμενα. Αργότερα, τα πουλάνε σε άλλους παίκτες, έναντι πραγματικών χρημάτων. Οι Νοτιοκορεάτες κυβερνώντες όμως, δεν θα ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση στη χώρα τους.

    Έτσι το υπουργείο πολιτισμού της Νότιας Κορέας, αποφάσισε να κυνηγήσει ενεργά όσους παίκτες χρησιμοποιούν bots σε online παιχνίδια, απαγορεύοντας κυριολεκτικά διά νόμου αυτή τη διαδικασία. Μέχρι τώρα, μόνο οι εταιρείες παιχνιδιών έπαιρναν μέτρα κατά αυτού του είδους cheating. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, περισσότερα από το 60% των αντικειμένων που ανταλλάσσονται στα παιχνίδια, συλλέγονται με τη χρήση bots.

    Μάλιστα οι ποινές είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς οι παραβάτες θα πληρώνουν 34 χιλιάδες ευρώ και θα φυλακίζονται για 5 χρόνια! Ο Kim Kap Soo, επικεφαλής του τμήματος για την πολιτική ψηφιακού περιεχομένου στο υπουργείο, είπε ότι στόχος είναι να μην χάνουν οι μαθητές άσκοπα το χρόνο τους, και να δημιουργηθεί μία υγιής κουλτούρα γύρω από τα παιχνίδια.

    Πηγή : GameSpot

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles