15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σοβαρά κολλήματα σε web cameras προκαλεί το Anniversary Update των Windows!

    Προβλήματα σε χρήστες που χρησιμοποιούν web cameras έχει προκαλέσει το Windows 10 Anniversary Update.

    Το “επετειακό” update της Microsoft, που διατέθηκε στις 2 Αυγούστου, όπως αναφέρεται δε διαθέτει υποστήριξη για δύο πολύ σημαντικά video compression formats – τα H.264 και MJPEG.

    Σύμφωνα με ένα πολύ γνωστό blog που σχετίζεται με θέματα Microsoft, το Thurrott.com, η μη υποστήριξη των formats ήταν μία απόφαση της αμερικανικής εταιρείας, προκειμένου να αποτρέψει προβλήματα στις επιδόσεις του λειτουργικού.

    web camera lifestyle

    Ωστόσο, το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι εκατομμύρια χρήστες των Windows να βλέπουν τις webcams τους να “παγώνουν”, ακόμη και όταν δοκιμάζουν stream μέσα από το Skype, μία εφαρμογή ιδιοκτησίας της Microsoft! Το ζήτημα επηρεάζει πολλές δημοφιλείς κάμερες, ακόμη και μεγάλα ονόματα της αγοράς όπως προϊόντα της Logitech.

    Η Microsoft αρκείται να σημειώσει ότι τα Windows 10 έχουν την υψηλότερη ικανοποίηση πελατών από οποιαδήποτε έκδοση των Windows, σε δήλωσή της, παραδέχεται ωστόσο ότι το Anniversary Update έχει προκαλέσει προβλήματα σε κάποιους χρήστες. “Έχουμε δει ένα μικρό αριθμό reports σχετικά με απροσδόκητες συμπεριφορές των Windows μετά το Aniversary Update” σημειώνεται. “Οι μηχανικοί και η υποστήριξη πελατών μας ερευνούν τα ζητήματα κάθε ένα ξεχωριστά και προσφέρουν συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων, όταν αυτό είναι απαραίτητο.”

    Ένα επίσημο fix για το πρόβλημα που έχει προκύψει πιθανότατα ετοιμάζεται και θα ενσωματωθεί στο update Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, όμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα διορθώσει το πρόβλημα μόνο για το MJPEG format. Εκείνοι που χρησιμοποιούν το H.264 θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμη περισσότερο…

    Να σημειώσουμε ότι, αν έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα το Anniversary Update του Windows Update 10, μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση του λογισμικού εντός 10 ημερών.

    Για όσους το ψάχνουν περισσότερο πάντως, ο συνεργάτης του Thurrott.com, Rafael Rivera, έχει βρει μία λύση για τα θέματα freezing, αν είστε οκ με το να κάνετε αλλαγές στη registry των Windows.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles