12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Σοβαρό bug στο Facebook εκθέτει τις φωτογραφίες εκατομμυρίων χρηστών

    Νέο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή το Facebook, το οποίο δημοσιοποιεί τώρα πληροφορίες για ένα Photo API bug, που επέτρεψε σε developers third-party εφαρμογών να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες πάνω από 6,8 εκατ. χρηστών, τις οποίες κανονικά δε θα έπρεπε να βλέπουν.

    Το πρόβλημα προέκυψε μεταξύ 12 και 25 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στους developers εφαρμογών, στις οποίες οι χρήστες είχαν δώσει άδεια, πρόσβαση όχι μόνο σε φωτογραφίες που είχαν μοιραστεί στο timeline τους, αλλά και στα Facebook Stories, το Market Place, ακόμη και φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει στο Facebook αλλά δεν είχαν δημοσιοποιήσει ποτέ. Δεν επηρεάζονται, ωστόσο, φωτογραφίες που οι χρήστες έχουν μοιραστεί μέσω του Messenger.

    Υπολογίζεται ότι από το bug έχουν επηρεαστεί περίπου 1.500 apps. Από το Facebook σημειώνουν τις απολογίες τους για το γεγονός, ενώ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα έχουν διαθέσιμα εργαλεία για τους app developers, ώστε να ελέγξουν αν έχουν επηρεαστεί και θα συνεργαστούν μαζί τους ώστε να διαγράψουν φωτογραφίες που δε θα έπρεπε να έχουν στην κατοχή τους.

    Facebook-Photo-Bug-Notification

    Θα ενημερωθούν επίσης οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί, με ένα notification που θα τους οδηγεί στο Help Center, ώστε να ελέγξουν αν έχουν δώσει δικαιώματα σε κάποια εφαρμογή που επηρεάζεται.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles