20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Space Balloon. Ταξιδέψτε στην στρατόσφαιρα με… αερόστατο!

    Το Space Balloon πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον τουριστικό tech project, το οποίο αναπτύσσεται από την World View Enterprises, μία εταιρεία που ειδικεύεται στον τουρισμό. Πρόσφατα, η World View ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση του Space Balloon, ενός ειδικά διαμορφωμένου αερόστατου, το οποίο θα ταξιδεύει τους ενδιαφερόμενους επιβάτες στα όρια της στρατόσφαιρας, σε ένα ύψος 32.000 χλμ. Από αυτό το ύψος οι… περίπου “διαστημικοί τουρίστες” θα μπορούν να θαυμάσουν τον πλανήτη μας από ψηλά.

    Space Balloon

    To Space Balloon είναι στην ουσία ένα high-tech αερόστατο, το οποίο στη βάση του φέρει μία κάψουλα χωρητικότητας 6 ατόμων, η οποία είναι αρκετά μεγάλη για να επιτρέπει στους επιβάτες της να κινούνται σε αυτή με χαρακτηριστική άνεση. Το ανθεκτικό αερόστατο θα είναι γεμάτο με 400.000 κυβικά μέτρα ήλιου και σε τεχνικό επίπεδο θα φέρει αρκετές ομοιότητες με την κάψουλα που χρησιμοποίησε ο Felix Baumgartner για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του άλμα που καταγράφηκε στα ρεκόρ Guinness. Φτάνοντας στο ανώτερο αυτό ύψος, στη συνέχεια η κάψουλα θα αποκόπτεται και θα ενεργοποιείται ένα parafoil , το οποίο θα εξασφαλίζει την ομαλή προσγείωση της κάψουλας, η οποία θα μάλιστα κάνει χρήση ενός συστήματς ειδικών τροχών για να πατήσει στο έδαφος. Η πτήση του Space Balloon που ολοκληρώθηκε με επιτυχία κατάφερε να φτάσει σε ένα ύψος 36.500 μέτρων (120.000 πόδια) και η όλη διαδικασία διήρκεσε 5-6 ώρες. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του Space Balloon project, οι πρώτες κανονικές πτήσεις θα μπορούν να πραγματοποιηθούν σε δύο χρόνια από σήμερα.

    Space Balloon

    Φυσικά μία τέτοιου είδους πτήση θα απαιτεί και το ανάλογο τσουχτερό αντίτιμο, καθώς η World View Enterprises θα προσφέρει την υπηρεσία της μόνο σε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν το ποσό των 75.000 δολαρίων. Εάν τα έχεις, μπορεί και να το δοκιμάσεις… εάν δεν τα έχεις το Internet σε ταξιδεύει παντού, ακόμη και στην στρατόσφαιρα!

    https://www.youtube.com/watch?v=sdsVwN-lCX8#t=12

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles