21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    SpaceX: Νέες διαστημικές πτήσεις χρηματοδοτεί ο δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν

    O δισεκατομμυριούχος Τζάρεντ Άιζακμαν, μεγιστάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου, ετοιμάζεται να χρηματοδοτήσει τρεις ακόμα διαστημικές πτήσεις με την SpaceX, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα διαστημικών αποστολών της NASA.

    O Άιζακμαν, ο οποίος είναι ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Shift4 Payments Inc, δήλωσε ότι η νέα συνεργασία του με τον Elon Musk , που φέρει την ονομασία«Polaris», μπορεί να στείλει στο διάστημα το πρώτο τετραμελές πλήρωμά της στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

    Η αποστολή «Polaris Dawn»

    Με την ονομασία «Polaris Dawn», η διαστημική αποστολή θα έχει ως στόχο να κάνει ένα νέο ρεκόρ υψηλής τροχιάς και να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιό της ο πρώτος στον κόσμο διαστημικός περίπατος σε εμπορική διαστημική αποστολή, ενώ θα δοκιμαστεί επίσης το νέο σύστημα επικοινωνιών του δορυφορικού δικτύου Starlink της SpaceX που βασίζεται σε τεχνολογία λέιζερ, όπως ανέφερε ο Άιζακμαν σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του.

    Στην περίπτωση που είναι επιτυχής, η πρωτοβουλία αυτή θα σηματοδοτήσει μία ακόμη σημαντική εξέλιξη στη διαρκώς αυξανόμενη εμπορευματοποίηση του διαστήματος, η εξερεύνηση του οποίου ήταν για πολλά χρόνια αποκλειστικότητα των επαγγελματιών αστροναυτών.

    Όπως έκανε και στην ιστορική διαστημική πτήση «Inspiration4» με τη συμμετοχή τεσσάρων ιδιωτών που τέθηκαν σε τροχιά τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς επέβαιναν στην κάψουλα πληρώματος Crew Dragon της SpaceX, ο Άιζακμαν προγραμματίζει να είναι ο διοικητής της διαστημικής αποστολής Polaris Dawn.

    Διαβάστε επίσης: Διάστημα: Νέος εξωπλανήτης στον Εγγύτατο Κενταύρου (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles