17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Σπάνιες εικόνες από τον Βόρειο Πόλο του Δία στέλνει το Juno

    Όταν κάποιος αναφέρει τον πλανήτη Δία, σε όλους έρχεται στο μυαλό η κλασική εικόνα: αυτή με τη θέα στον Ισημερινό, τις ζώνες και την Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα. Γι’ αυτό η πάνω και η κάτω εικόνα ίσως να μοιάζουν με κάποιον εξωγήινο κόσμο, ενώ στην πραγματικότητα, αποτελούν snapshots του μεγάλου αυτού πλανήτη από διαφορετική γωνία.

    sacdax

    Το Juno της NASA απαθανάτισε την περιοχή του Βορείου Πόλου του πλανήτη σε ένα βίντεο δύο ωρών πριν την πιο κοντινή του προσέγγιση, που έγινε στα τέλη Αυγούστου. Βρισκόταν 120,000 μίλια μακριά, όταν η JunoCam τράβηξε αυτές τις εικόνες, όμως φαίνεται σαν να ήταν 2,600 μίλια πάνω από την επιφάνεια του Δία. Η τελευταία φορά που λάβαμε εικόνα από τον Βόρειο Πόλο του Δια ήταν το 1974.

    sdds

    Εκτός από τις εικόνες που έστειλε από τον πλανήτη, το Juno έστειλε ραδιοφωνικές εκπομπές σχετικές με το σέλας του πλανήτη. Η NASA έπρεπε να αλλάξει την ακουστική απόδοση των εκπομπών σε πιο χαμηλές συχνότητες, μιας και ήταν πάνω από το όριο από αυτό που μπορούμε να ακούσουμε. Αν θέλεις να ακούσεις το τραγούδι του σέλας του Δία, πάτα το play.

    https://www.youtube.com/watch?v=tE-D_s6kaIs

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles