22.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Σπάνιο «διάφανο» prototype του Macintosh Classic εμφανίστηκε στο Twitter!

    Ο Macinstosh Classic πρόκειται για έναν υπολογιστή που όταν τον κυκλοφόρησε η Apple πίσω στα 90s προκάλεσε… πάταγο, αποτελώντας μια ακόμη τεράστια επιτυχία για την εταιρεία του Steve Jobs. Με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.000$, δεν άργησε να αποτελέσει ένα εξαιρετικό entry-level σύστημα, το οποίο λάτρεψαν τόσο οι καταναλωτές όσο και οι εκπαιδευτικοί, καθώς το σύστημα της Apple κατάφερε να μπει σε πολλά σχολεία των Η.Π.Α σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

    O Macintosh Classic βασιζόταν σε έναν επεξεργαστή Motorola 68000, o οποίος ήταν χρονισμένος στα 8MHz, διέθετε 1MB (επεκτάσιμης μνήμης στα 4MB μέσω ειδικής RAM card), built-in drive των 3.5 ιντσών και SCII σκληρό δίσκο με χωρητικότητα στα 40MB, ενώ ήταν ενσωματωμένος με ένα 9ίντσο μονόχρωμα monitor με ανάλυση στα 512×342 pixels. Πρόσφατα, το AppleInsider δημοσίευσε τις φωτογραφίες ενός prototype Macintosh Classic από ένα post στο Twitter, ο οποίος είχε την ιδιαιτερότητα ότι το πλαστικό του περίβλημα ήταν διάφανο και έτσι φαινόταν πλήρως ο πλούσιος «εσωτερικός» του κόσμος. Αν και η Apple υιοθέτησε σε μεταγενέστερα συστήματα της το transparent design (όπως το iMac G3), ωστόσο για τον Macintosh Classic δεν υπήρξε ποτέ κάποιο ανάλογο μοντέλο που να κυκλοφορήσει επίσημα στην αγορά.

    Όπως αναγράφεται και από ένα συνοδευτικό sticker, η συγκεκριμένη μονάδα δημιουργήθηκε αποκλειστικά για development σκοπούς και δεν ήταν ποτέ προς πώληση, οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι αυτή τη στιγμή θα κοστίζει μια μικρή περιουσία, εξαιτίας της σπανιότητας του.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles