Μία νέα εφεύρεση έχει τις δυνατότητες να φέρει επανάσταση στο μέλλον στις οθόνες smartphones και tablets, καθώς μπορεί να τους παρέχει προστασία από ένα ιδιαίτερο ισχυρό ...αλεξίσφαιρο γυαλί που δε ραγίζει και δε σπάει με τίποτα!
Πρόκειται για το αποτέλεσμα εργασίας δέκα ετών στο US Naval Research Laboratory των ΗΠΑ, ώστε να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο διαφανές υλικό. Το Spinel χρησιμοποιεί μία συνθετική μορφή σκόνης αργίλου, ώστε να προσφέρει ένα υλικό σαν το γυαλί με τεράστιες αντοχές που μπορεί να αντέξει ακόμη και σφαίρα. Μπορεί να διαμορφωθεί σε οποιοδήποτε σχήμα υπάρχει ανάγκη και να τοποθετηθεί ακόμη και σε κυρτές οθόνες.
Το υλικό δε δεσμεύει τα μήκη κύματος του φωτός, κάτι που συνεπάγεται ότι μπορεί να σας επιτρέπει να βλέπετε πεντακάθαρα τα πάντα στην οθόνη της συσκευής σας, κάτω από το προστατευτικό στρώμα του. Θα μπορούσε, μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην κατασκευή ενός ιδιαίτερα ανθεκτικού φακού για κάμερες που μπορεί να αντέξει τα πάντα, πτώσεις, βροχή, άμμο και άλλες κακουχίες.
Αρχικά η χρήση του Spinel θα αφορά αποκλειστικά στρατιωτική χρήση, σε φακούς από κάμερες ή drones, καθώς και σε στρατιωτικά οχήματα ή δορυφόρους. Στο μέλλον, ωστόσο, θα μπορούσε να αξιοποιθεί και σε "σκληρά" smartphones ή tablets που θα φτάσουν στην αγορά, αρκεί φυσικά να κάνουμε λίγη υπομονή καθώς θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε να φτάσει στην παραγωγή.
0 Comment