18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το άθραυστο γυαλί που μπορεί να κάνει το smartphone σας να αντέξει ακόμη και… σφαίρα

    Μία νέα εφεύρεση έχει τις δυνατότητες να φέρει επανάσταση στο μέλλον στις οθόνες smartphones και tablets, καθώς μπορεί να τους παρέχει προστασία από ένα ιδιαίτερο ισχυρό …αλεξίσφαιρο γυαλί που δε ραγίζει και δε σπάει με τίποτα!

    spinel-bulletproof-material-stronger-glass

    Πρόκειται για το αποτέλεσμα εργασίας δέκα ετών στο US Naval Research Laboratory των ΗΠΑ, ώστε να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο διαφανές υλικό. Το Spinel χρησιμοποιεί μία συνθετική μορφή σκόνης αργίλου, ώστε να προσφέρει ένα υλικό σαν το γυαλί με τεράστιες αντοχές που μπορεί να αντέξει ακόμη και σφαίρα. Μπορεί να διαμορφωθεί σε οποιοδήποτε σχήμα υπάρχει ανάγκη και να τοποθετηθεί ακόμη και σε κυρτές οθόνες.

    Το υλικό δε δεσμεύει τα μήκη κύματος του φωτός, κάτι που συνεπάγεται ότι μπορεί να σας επιτρέπει να βλέπετε πεντακάθαρα τα πάντα στην οθόνη της συσκευής σας, κάτω από το προστατευτικό στρώμα του. Θα μπορούσε, μάλιστα, να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην κατασκευή ενός ιδιαίτερα ανθεκτικού φακού για κάμερες που μπορεί να αντέξει τα πάντα, πτώσεις, βροχή, άμμο και άλλες κακουχίες.

    bulletproof-glass

    Αρχικά η χρήση του Spinel θα αφορά αποκλειστικά στρατιωτική χρήση, σε φακούς από κάμερες ή drones, καθώς και σε στρατιωτικά οχήματα ή δορυφόρους. Στο μέλλον, ωστόσο, θα μπορούσε να αξιοποιθεί και σε “σκληρά” smartphones ή tablets που θα φτάσουν στην αγορά, αρκεί φυσικά να κάνουμε λίγη υπομονή καθώς θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ώστε να φτάσει στην παραγωγή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles