19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Σπίτι κατασκευάζεται σε μόλις 24 ώρες μέσω 3D εκτύπωσης!

    Τον τελευταίο καιρό, η 3D εκτύπωση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, έτσι έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμη και σπίτια κατασκευάζονται μ’ αυτό τον τρόπο. Μια εταιρεία μάλιστα κατάφερε να κατασκευάσει ένα σε μόλις 24 ώρες.

    Όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, βρίσκεται στη Ρωσία, έχει μέγεθος 37 τετραγωνικά μέτρα και χτίστηκε σε μόλις μία ημέρα, με κόστος μόλις πάνω από $10.000. Η 3D-εκτυπωτική εταιρεία Apis Cor έχτισε το σπίτι χρησιμοποιώντας ένα φορητό εκτυπωτή.

    this-house-was-3d-printed-in-just-24-hours

    Τα κύρια υλικά του σπιτιού, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, των διαχωριστικών και της οικοδόμησης, τυπώθηκαν μόνο από ένα συγκεκριμένο μείγμα. Τα παράθυρα και τα έπιπλα προστέθηκαν αργότερα και μία γυαλιστερή στρώση χρώματος προστέθηκε στο εξωτερικό του σπιτιού. Το συνολικό κόστος κατασκευής του; $ 10.134. Το σπίτι αποτελείται από ένα χωλ, μπάνιο, σαλόνι και κουζίνα και βρίσκεται σε μία από τις εγκαταστάσεις της Apis Cor στη Ρωσία.

    Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σπίτι μπορεί να έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 175 χρόνια. «Θέλουμε να αλλάξουμε την επικρατούσα αντίληψη, ότι η κατασκευή δεν μπορεί να είναι γρήγορη, φιλική προς το περιβάλλον, αποδοτική και αξιόπιστη την ίδια στιγμή» δήλωσε ο ιδρυτής Nikita Chen-Yun-tai στην ιστοσελίδα της Apis Cor. «Στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη διεθνής κατασκευαστική εταιρεία, που θα λύσει τα προβλήματα της στέγασης σε όλο τον κόσμο.»

    Η Apis Cor σημειώνει ότι είναι η πρώτη εταιρεία που έχει αναπτύξει έναν εκτυπωτή 3D, από τον οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε ολόκληρα κτίρια επι τόπου. Τα 3D-τυπωμένα σπίτια συνήθως χτίζονται εκτός των εγκαταστάσεων και μόνο συναρμολογούνται στο ίδιο το εργοστάσιο.

    Πέρυσι, η πρώτη πολυκατοικία στον κόσμο κατασκευάστηκε με 3D εκτύπωση στην Κίνα, με τις δομές να έχουν εκτυπωθεί εκτός των εγκαταστάσεων.

    Μια άλλη κινεζική κατασκευαστική εταιρεία κατάφερε να εκτυπώσει ένα ολόκληρο σπίτι δύο ορόφων στο χώρο των εγκαταστάσεών της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους πήρε περίπου 45 μέρες – αν και η δομή του μοιάζει πολύ περισσότερο με εκείνη ενός συμβατικού σπιτιού σε σύγκριση με εκείνο της Apis Cor.

    Σίγουρα το μέλλον υπόσχεται πολλά πάνω στο κομμάτι της χρήσης της 3D εκτύπωσης στις κατασκευές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles