16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Spot. Ο ρομποτικός σκύλος που κλέβει την παράσταση!

    H ρομποτεχνολογία έχει φτάσει στις μέρες μας να δημιουργεί μικρά τεχνολογικά θαύματα, φέρνοντας το μέλλον (αλλά και την επιστημονική φαντασία) στη σημερινή εποχή. Η Boston Dynamics, μία εταιρεία που ειδικεύεται στη κατασκευή high-tech ρομπότ και η οποία ανήκει από το 2013 στο group εταιρειών της Google, πρόσφατα δημιούργησε τον Spot, έναν ρομποτικό σκύλο που είναι μία αναβαθμισμένη και εξελιγμένη version του ρομπότ WildCat που μας είχε παρουσιάσει στο παρελθόν.

    SpotDog_FEAT

    Ο Spot ζυγίζει κοντά στα 70 κιλά και είναι σε θέση να περπατάει και ακόμη να σκαρφαλώνει σε διαφορετικούς τύπους τερέν, χάρη στους ενσωματωμένους σένσορες που διαθέτει. Επιπλέον, το εν λόγω ρομπότ είναι σε θέση να εξισορροπεί ακόμη και σε περιπτώσεις που κάποιος επιχειρεί να το θέσει εκτός πορείας (στο video οι κατασκευαστές του δεν διστάζουν να το κλωτσήσουν). Ο ρομποτικός Spot έχει δημιουργηθεί με γνώμονα να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, καθώς έχει τη δυνατότητα να μεταβαίνει ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές, φτάνοντας σε σημεία που ενδεχομένως τα σωστικά συνεργεία να μην μπορούν να φτάσουν. Φυσικά εννοείται ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά βήματα για να τελειοποιηθεί η αντίληψη αλλά και οι ικανότητες του ρομποτικού σκύλου, ωστόσο εάν παρακολουθήσετε τις κινήσεις του στο video που ακολουθεί θα διαπιστώσετε με πόσο μεγάλη φυσικότητα βαδίζει…

    Βλέποντας τον Spot να περπατάει όπως όλες οι οργανικές μορφές ζωής, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι η επιστημονική φαντασία γίνεται πλέον… πραγματικότητα!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles