16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Spotify: Εγγράφει τεράστιο όγκο δεδομένων στις συσκευές αποθήκευσής σας επιβαρύνοντας σημαντικά τους SSDs

    Ένα πρόβλημα έχει παρατηρηθεί τελευταία και αφορά τη δημοφιλή εφαρμογή Spotify, η οποία φαίνεται ότι επιβαρύνει τους SSDs των χρηστών. Για σχεδόν πέντε μήνες – ενδεχομένως και περισσότερο – το Spotify streaming music app πραγματοποιεί “επιθέσεις” σε storage devices χρηστών με τόσο πολλά δεδομένα, ώστε, δυνητικά, ουσιαστικά να κλέβει χρόνια από την αναμενόμενη διάρκεια ζωής των μέσων. Αναφορές για δεκάδες και, σε μερικές περιπτώσεις, ακόμη και εκατοντάδες GB, τα οποία έχουν εγγραφεί μέσα σε διάστημα μιας ώρας σε SSDs χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, έχουν υπάρξει πολλές και μάλιστα, κατά καιρούς, τα καταγεγραμμένα ποσά έχουν μετρηθεί και σε terabytes. Το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει και όταν το Spotify βρίσκεται σε αδράνεια και δεν αποθηκεύει, τοπικά, κομμάτια.

    spotify

    Η συμπεριφορά της εφαρμογής έχει προκαλέσει λοιπόν σημαντικά προβλήματα στους SSDs, μία κατηγορία μέσων αποθήκευσης που παρουσιάζει σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με τους μηχανικούς δίσκους, έχει όμως ορισμένα μειονεκτήματα, με το κυριότερο απ’ αυτά να είναι ο περιορισμένος κύκλος εγγραφών. Αυτές οι μη απαραίτητες εγγραφές λοιπόν μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των SSDs, με το πρόβλημα να παρατηρείται από όλο και περισσότερους χρήστες, οι οποίοι εκφράζουν την εμπειρία τους σε διαδικτυακές κοινότητες αλλά και στο Reddit.

    Το Arstechnica κατάφερε να αναπαράγει το συγκεκριμένο πρόβλημα και τονίζει χαρακτηριστικά ότι η εφαρμογή μπορεί να εγγράψει από 5GB ως 10GB σε λιγότερο από μια ώρα, ενώ αν αφήσουν να τρέχει η εφαρμογή για πολύ ώρα οι εγγραφές μπορεί να φθάσουν ακόμη και τα 700GB.

    Το Spotify από τη μεριά του μετά τη δημοσίευση παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα όντως υφίσταται και ενημέρωσε ότι διορθώθηκε στο Update 1.0.42 που έχει ήδη γίνει διαθέσιμο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles