20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Spotify. Εντοπίστηκε κενό ασφαλείας στη μουσική υπηρεσία!

    Οι υπεύθυνοι του Spotify εντόπισαν πρόσφατα ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στη διάσημη μουσική υπηρεσία και αποφάσισαν να ενημερώσουν τους χρήστες που χρησιμοποιούν λειτουργικό Android ότι πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα upgrade, το οποίο θα διορθώνει άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.  spotify

    Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα προστασίας της υπηρεσίας Spotify, Oskar Stal, ο κίνδυνος να έχει επηρεαστεί το σύνολο των 40 εκατομμυρίων και πλέον χρηστών του Spotify είναι σχεδόν απειροελάχιστος, καθώς το πρόβλημα εντοπίστηκε στο λογαριασμό μόλις ενός χρήστη! Ο Stal μέσω του προσωπικού του blog εμφανίστηκε καθησυχαστικός, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ναι μεν κάποιος hacker κατάφερε να εισβάλλει, αποκτώντας πρόσβαση στα δεδομένα του χρήστη , αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν πειράχθηκαν (ευτυχώς) καθόλου οι κωδικοί και τα οικονομικά στοιχεία που σχετίζονται με το «μολυσμένο» account. Παρά το μικρό εύρος της επίθεσης, οι υπεύθυνοι του Spotify τονίζουν ότι δεν γίνεται να μην δώσουν σημασία στο συγκεκριμένο συμβάν, για αυτό και μέσα στις επόμενες ημέρες ορισμένοι χρήστες ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξουν τους κωδικούς τους.

    Spotify NEW

    Μετά το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό με το e-bay, άλλη μία επίθεση (μικρότερης κλίμακας αυτή τη φορά) επιχειρεί να θέσει υπό καθεστώς αμφισβήτησης την αξιοπιστία των εταιρειών νέας τεχνολογίας που παρέχουν on-line υπηρεσίες. Ωστόσο, οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην Spotify που ακόμη και για ένα τόσο μικρό περιστατικό, σε καμία περίπτωση δεν αμελεί την ασφάλεια των χρηστών που τη στηρίζουν.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles