18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    SpotMini, ο νέος «ρομποτικός σκύλος» της Boston Dynamics (video)!

    Η εταιρεία Boston Dynamics είναι γνωστή για την ανάπτυξη διαφόρων ρομποτικών prototypes, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό με τις εξελιγμένες δυνατότητες τους (αν και ορισμένα από αυτά είναι λίγο… τρομακτικά). Το τελευταίο high-tech δημιούργημα της Boston Dynamics ακούει στο όνομα SpotMini και ουσιαστικά πρόκειται για μία μετεξέλιξη του ρομπότ Spot, που σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο θαυμαστά επιτεύγματα της ρομποτικής τεχνολογίας.

    SpotMini 2

    To ρομπότ SpotMini αντί να βασίζεται σε ένα υδραυλικό σύστημα, το SpotMini χρησιμοποιεί ηλεκτρικά μοτέρ για τη λειτουργία του και έρχεται φορτωμένο με μία σειρά από ενσωματωμένους σένσορες, οι οποίοι δίνουν τη δυνατότητα στο εν λόγω τεχνολογικό επίτευγμα της ρομποτικής τεχνολογίας να αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα στο χώρο και να τα προσπερνάει. Επιπλέον, ο high-tech σκύλος της Boston Dybamics έρχεται με έναν ρομποτικό βραχίονα, που του δίνει τη δυνατότητα να γραπώνει αντικείμενα όπως ποτήρια και μεταλλικά κουτιά αναψυκτικών, ενώ μάλιστα ο συγκεκριμένος βραχίονας βοηθάει το SpotMini να σταθεί στα πόδια του σε περίπτωση… αναπάντεχης πτώσης! Μπορείτε να δείτε τον ρομποτικό σκύλο εν δράσει στο video που ακολουθεί… Η αλήθεια είναι ότι το λες και λιγάκι… τρομακτικό!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles