18.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στα 118,1 εκατ. ευρώ το ακριβές τίμημα για την πώληση της Cyta Ελλάδος

    Μόνον οι τυπικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές (κυρίως την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) απομένουν πλέον για να προχωρήσει η συγχώνευση της Cyta Ελλάδος με την Vodafone. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν χθες τη συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Cyta Ελλάδος και στη συνέχεια μέσω ανακοινώσεων έγινε γνωστό το ακριβές τίμημα που είναι 118,1 εκατ. ευρώ.

    Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες για το μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της.

    Παράλληλα,  ο όμιλος της Vodafone στη δική του ανακοίνωση σημειώνει ότι η νέα εξαγορά στην Ελλάδα ενισχύει περαιτέρω τη στρατηγική της εταιρείας στη σταθερή τηλεφωνία και στη σύγκλιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών η οποία ξεκίνησε το 2014 με την εξαγορά και απορρόφηση της Hellas Online. Προσθέτει ακόμη ότι με την εξαγορά αυτή η Vodafone θα επεκτείνει το σταθερό της δίκτυο, θα αυξήσει την πελατειακή της βάση και θα εξασφαλίσει πρόσθετες δυνατότητες και τεχνογνωσία προς όφελος των πελατών της και των Ελλήνων καταναλωτών.

    Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2017 ο μεγαλύτερος πάροχος στην Ελλάδα μετά τον ΟΤΕ, (τόσο στη σταθερή όσο και στην κινητή τηλεφωνία) ήταν η Vodafone με 694.000 συνδρομητές. Με την εξαγορά της Cyta Ελλάδος η οποία έχει περίπου 276.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας και συνολικά ετήσια έσοδα περίπου 90 εκατ. ευρώ, η δυναμική της Vodafone αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles