24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στα χέρια της SoftOne περνά η Unisoft

    softone-unisoft

    Νικήτρια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την εξαγορά της Unisoft Α.Ε. ανεδείχθη τελικά η εταιρεία SoftOne Technologies (μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia) και μητρική της Κυπριακής SoftOne Technologies Ltd.

    Η συμφωνία εξαγοράς της Unisoft από τη SoftOne υπεγράφη σήμερα και θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου που θα εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης που έχει συμφωνηθεί και υπεβλήθη προς επικύρωση. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξεδόθη, η εξαγορά της Unisoft από τη SoftOne αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το συνολικό μερίδιο αγοράς, την υποδομή δικτύου συνεργατών και την τεχνογνωσία της SoftOne, τοποθετώντας την στην ηγετική θέση στην αγορά λογισμικού πληροφορικής στην Ελλάδα.

    Να σημειωθεί ότι η Unisoft για περισσότερα από 30 χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές λογισμικού στην Ελλάδα. Διαθέτει ενεργό πελατολόγιο που ξεπερνά τις 22.000 εγκαταστάσεις λογισμικού σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και δίκτυο 300 και πλέον συνεργατών με ετήσιο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα €7εκ. Ιδρύθηκε το 1983 και το πιο γνωστό προϊόν της ήταν το πακέτο λογισμικού «Κεφάλαιο». Το 1997, η η Unisoft εταιρεία εξαγοράστηκε από τον όμιλο Altec και δυο χρόνια μετά (1999) εισήχθη στο Χ.Α. επιτυγχάνοντας μεγάλες υπεραξίες. Το 2001, και αφού «έκλεισαν τα φώτα» του Χρηματιστηρίου στις εταιρείες πληροφορικής, η Unisoft απορροφάται από την Altec και συνιστά την επιχειρηματική μονάδα λογισμικού της μητρικής επιχείρησης. Το 2009, και αφού η Altec Συμμετοχών έχει περάσει στα χέρια των τραπεζών λόγω των τραπεζικών οφειλών της, η επιχειρηματική μονάδα λογισμικού αποσπάται από τη μητρική Altec, για να αποτελέσει ξεχωριστό νομικό πρόσωπο με την επωνυμία Altec Software. Στόχος των τραπεζών είναι η αποδοτικότερη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του άλλοτε κραταιού ομίλου Altec, και η επιστροφή όσο το δυνατόν περισσότερων κεφαλαίων από τις πιστώσεις ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στον όμιλο. Το 2016 η Altec Software, υπό τον έλεγχο πλέον των τραπεζών, μετονομάζεται σε Unisoft.

    Αναφερόμενος στο θέμα της εξαγοράς της Unisoft, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoftOne, κ. Αντώνης Κυριαζής, ανέφερε σχετικά: «Η εξαγορά της Unisoft αποτελεί μια πραγματικά ιστορική και συνάμα συναρπαστική συμφωνία που φέρνει κάτω από την ίδια στέγη δυο από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά του business λογισμικού στην Ελλάδα. Παράλληλα, ενισχύεται η στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό μέσα από μια σειρά συνεργειών».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles