27.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
More

    Στα “χωράφια” της Google η OpenAI! Νέο search engine με ChatGPT

    Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν τελευταία, η OpenAI φέρεται να ετοιμάζεται να συστήσει στο κοινό μια νέα μηχανή αναζήτησης, προκειμένου να ανταγωνιστεί την Google και το Bing της Microsoft. Ο κατασκευαστής του ChatGPT πρόκειται να παρουσιάσει το νέο προϊόν αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο ενός συνεδρίου προγραμματιστών, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα.

     

    Η Google συνεχίζει να κρατά στα χέρια της το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στο search engine παρά τις ΑΙ προσθήκες της Microsoft στο Bing. Είναι ενδιαφέρον ότι οι προσπάθειες του τεχνολογικού γίγαντα δεν έχουν περάσει απαρατήρητες, με τον CEO, Satya Nadella, να ανακοινώνει ότι το Bing έχει ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες. Ο Nadella απέδωσε μέρος της επιτυχίας και της ανάπτυξης του Bing στις προσπάθειες AI της εταιρείας στην πλατφόρμα.

    Προς το παρόν, υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με τη μηχανή αναζήτησης που θα κυκλοφορήσει σύντομα με ChatGPT. Το ChatGPT, επίσης γνωστό και ως Chat Generative Pre-trained Transformer, είναι ένα γλωσσικό μοντέλο που αναπτύχθηκε από την OpenAI και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 30 Νοεμβρίου του 2022. Το εν λόγω chatbot αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να απλοποιήσει πλήθος διαδικασιών, παρά τις ανησυχίες για πιθανή παραπληροφόρηση που έχουν προκύψει.

    Ωστόσο, μια ανάρτηση της κοινότητας Y Combinator Hacker News ανέφερε ότι η OpenAI έχει ήδη προχωρήσει στην κατοχύρωση του domain search.chatgpt.com μαζί με ένα πιστοποιητικό SSL. Αξίζει να σημειωθεί ότι το domain δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή.

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles