21.5 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στα δικαστήρια η Epic Games για το άκρως εθιστικό Fortnite

    Είναι γνωστό πως η κατάχρηση συχνά οδηγεί σε εθισμό, ειδικά στην περίπτωση που έφηβοι παίζουν ολημερίς ανεξέλεγκτα video games. Σε ποιον αναλογεί η ευθύνη όμως, είναι μάλλον κάτι που πρέπει να διερευνήσουν οι δικαστικές αρχές.

    Μήνυση κατέθεσαν πρόσφατα τρεις γονείς εναντίον την Epic Games, εξαιτίας του άκρως εθιστικού Fortnite, αφού σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται, τα παιδιά τους δεν κοιμούνται, δεν τρώνε ούτε κάνουν μπάνιο, αφού αδυνατούν να αφήσουν από τα χέρια τους το ποντίκι.

    Οι γονείς ισχυρίζονται ότι το εν λόγω παιχνίδι έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά τους, τη στιγμή που η Epic Games ισχυρίζεται ότι η βιομηχανία προσφέρει στους γονείς όλα τα εργαλεία προκειμένου να επιβλέπουν και να θέτουν όρια στο gaming των παιδιών τους. Ένας από τους γονείς ανέφερε ότι ο γιος του έχει παίξει 6.923 παιχνίδια, ενώ ένα άλλο παιδί έπαιξε περισσότερες από 7.700 σε δύο χρόνια, δηλαδή τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα, και διαγνώστηκε με εθισμό από γιατρό.

    Η Epic Games πάντως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει σε δικαστήριο του Καναδά τους εξαγριωμένους γονείς, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουμε ακούσει κι άλλες ακραίες συμπεριφορές εφήβων να συνδέονται με το Fortnite.

    Διαβάστε επίσης:

    Evil West Review

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles