22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Στα δικαστήρια η WarnerMedia για την ταυτόχρονη κυκλοφορία του Matrix σε σινεμά και HBO Max

    Ακόμα ένα μεγάλο studio βρίσκεται αντιμέτωπο με μηνύσεις, εξαιτίας της υβριδικής κυκλοφορίας (σε σινεμά και πλατφόρμα streaming) ενός από τους πιο μεγάλους τίτλους ταινιών της χρονιάς. Συγκεκριμένα, η Village Roadshow Films, συμπαραγωγός της ταινίας “The Matrix Resurrections” με την Warner Bros. μήνυσε την WarnerMedia επειδή κυκλοφόρησε την ταινία στο HBO Max την ίδια ημέρα που έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους.

    Στο δικαστήριο του Λος Άντζελες η Village Roadshow Films υποστήριξε ότι η ταινία κυκλοφόρησε πρόωρα στα τέλη του 2021 αντί για το 2022, προκειμένου να αποτελέσει μια από τις υβριδικές κυκλοφορίες της WarnerMedia. Σκοπός της εταιρείας ήταν να ανταλλάξει τα έσοδα του box office με συνδρομητικά πακέτα στο HBO Max, κίνηση που στερεί από την Village Roadshow μέρος των εσόδων από την ταινία.

    Η ιστορία αυτή μας θυμίζει αρκετά τη δικαστική διαμάχη της Scarlett Johansson, που είχε καταθέσει μήνυση κατά της Disney για διαφυγόντα κέρδη από την ταινία Black Widow. Αιτία στάθηκε  απόφαση της Disney να κυκλοφορήσει την ταινία ταυτόχρονα στους κινηματογράφους αλλά και στην streaming πλατφόρμα Disney+. Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμβιβασμό. Αναμένουμε να δούμε την εξέλιξη σχετικά με το Matrix Resurrections.

    Διαβάστε επίσης:

    Knives Out 2: Αποκαλύφθηκαν τα πρώτα πλάνα με έντονο “άρωμα” Ελλάδος (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles