21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Στα δικαστήρια Nokia και Apple!

    Όπως ανακοίνωσε η Nokia και διαβάζουμε στο secnews.gr, την Τετάρτη υπέβαλε αγωγές εις βάρος της Apple για παραβίαση 32 ευρεσιτεχνιών, ως αντεπίθεση σε ανάλογες κινήσεις της Apple μία ημέρα νωρίτερα.

    nokia-sued-apple-for-infringing-32-technology-patents-511223-2

    Οι αγωγές έχουν υποβληθεί σε δικαστήρια σε Μόναχο, Ντίσελντορφ και Μανχάιμ της Γερμανίας, καθώς και στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, αναφέρονται σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για τις οθόνες, το interface, το λογισμικό, τις κεραίες, τα chipsets, ακόμη και video coding..

    Η Nokia ισχυρίζεται ότι κάνει κατάχρηση της συμφωνίας τους με την κλοπή των διπλωμάτων. Ουσιαστικά, η Apple είχε αγοράσει μερικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το χαρτοφυλάκιο της Nοkia Technologies το 2011, αλλά, απ’ ότι φαίνεται, χρησιμοποιεί αυθαίρετα πολλά περισσότερα προϊόντα απ’ αυτά που είχε συμφωνήσει.

    Αιτία καταφυγής της Nοkia στα δικαστήρια αποτελεί η απόφαση της Apple να αναλάβει νομικές δράσεις κατά της Acacia Research Corp και της Conversant Intellectual Property Management Inc για συνεργασία με την Nοkia με στόχο την αποκόμιση χρημάτων.

    Προς υπεράσπιση της η Apple τονίζει ότι η Nοkia διανέμει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της στην Acacia προκειμένου να αποφευχθεί η άμεση χορήγηση τους. Τα τυποποιημένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν χρησιμοποιηθεί σε ολόκληρο τον κλάδο και έχουν λάβει άδεια σύμφωνα  με τους όρους της FRAND η οποία περιορίζει τα τέλη πληρωμής για τις εταιρείες.

     Το 2011 η Nοkia είχε υπογράψει συμφωνία με την Apple υποχρεώνοντας την να καταβάλλει ένα ποσό στην αρχή για την απόκτηση τακτικών δικαιωμάτων στο μέλλον. Τώρα η Apple ισχυρίζεται ότι η Nokia συνωμότησε με την Acacia για την κερδοσκοπία από τις ψεύτικες υποχρεώσεις και καταπάτηση των δικαιωμάτων της.

    Η Acacia φαίνεται από την πλευρά της να έχει μηνύσει πάνω από 40 φορές την Apple σύμφωνα με πηγές.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles