15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Στα επόμενης γενιάς WiFi hotspots το τηλέφωνό σας θα συνδέεται αυτόματα μέσω της SIM

    Φανταστείτε να κυκλοφορείτε στην πόλη, να πηγαίνετε για καφέ και το smartphone σας να συνδέεται αυτόματα στα διαθέσιμα WiFi hotspots χωρίς εσείς να χρειάζεται να ψάχνεστε για κωδικούς. Το μόνο που θα αρκεί να διαθέτετε είναι η SIM card του κινητού σας.

    Έτσι, θα μπορείτε να έχετε χαμηλώτερη κατανάλωση στα πακέτα data σας, αλλά και τα δίκτυα να αποφορτίζονται από τον όγκο δεδομένων που καλούνται να εξυπηρετήσουν για τους κατόχους κινητών συσκευών.

    Πόσο cool ακούγεται αυτό; Στα δικά μας «αυτιά» πολύ. Η ανακοίνωση έγινε από την Συμμαχία για το Wireless Broadband που ολοκλήρωσε μία σειρά δοκιμών με παρόχους, κατασκευαστές συσκευών και δικτύων. Οι επόμενες δοκιμές που θα ελέγξουν την λειτουργία πιο «εξειδικευμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά» θα παραγματοποιηθούν μέσα στο 2ο εξάμηνο του 2012 και ο στόχος είναι, τα νέας γενιάς WiFi Hotspots να είναι διαθέσιμα μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Με την εφαρμογή τους, τα νέα hotspots θα εξυπηρετούν περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο συνδρομητές και θα λειτουργούν σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.

    «Τα επόμενης γενιάς hotspots είναι πολύ πιο εύκολα στη χρήση αλλά και την αναζήτηση καθώς, όπως και με τα δίκτυα κινητής, οι συσκευές θα μπορούν να συνδεθούν αυτόματα χωρίς να χρειάζεται οι χρήστες να βάζουν με το χέρι κωδικούς ή usernames. Αυτό θα αλλάξει και την διαδικασία αναζήτησης ως προς το σε ποια δίκτυα μπορεί να συνδεθεί κάποιος και πώς να το κάνει».

    Ναι, αυτά είναι καλά νέα..

    Πηγή: Ars Technica

    Φώτο: Wired

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles