16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στα μαχαίρια Facebook και Blackberry μετά από αγωγή της δεύτερης για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

    Η Blackberry μηνύει το Facebook σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Los Angeles για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σχετικά με την τεχνολογία ανταλλαγής μηνυμάτων. Η αγωγή έχει κατατεθεί μάλιστα από την ίδια την BlackBerry και όχι από την TCL (την κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει τώρα τα BlackBerry-branded smartphones) και στοχοποιεί, πέρα από το Facebook, και την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, αλλά και το Instagram. Η εταιρεία σημειώνει ότι αποφάσισε να καταθέσει την αγωγή μετά από “αρκετά χρόνια διαλόγου” με το Facebook.

    blackberry

    “Ως ηγέτης στο χώρο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και του ενσωματωμένου λογισμικού, η άποψη του BlackBerry είναι ότι το Facebook, το Instagram, και το Whatsapp θα μπορούσαν να είναι συνεργάτες μας στην προσπάθειά μας προς ένα σταθερά συνδεδεμένο μέλλον και θα συνεχίσουμε να έχουμε την πόρτα ανοικτή γι’ αυτούς”, σημειώνει πάντως η καναδική εταιρεία.

    Η αγωγή δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είναι πιθανό, ωστόσο, να αφορά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει στο BlackBerry Messenger. Το BBM ήταν μια αγαπημένη υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών BlackBerry, που τους επέτρεπε να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα χωρίς να χρησιμοποιούν τα τυπικά SMS. Προσφέρει επίσης άλλα χαρακτηριστικά, όπως αναφορές ανάγνωσης και παράδοσης.

    Όσο για τα σχόλια του Facebook, είναι τα εξής: “Η αγωγή της Blackberry αντικατοπτρίζει δυστυχώς την τρέχουσα κατάσταση στο messaging business. Αφού εγκατέλειψε τις προσπάθειές της για καινοτομία, η Blackberry προσπαθεί τώρα να φορολογήσει την καινοτομία των άλλων. Σκοπεύουμε να πολεμήσουμε “, σημειώνει ο Paul Grewal, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος του Facebook.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles