15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στα σχοινιά o Mark Zuckerberg! H κυβέρνηση των Η.Π.Α απαιτεί το διαχωρισμό των Facebook, WhatsApp και Instagram!

    Όλοι γνωρίζουμε ότι το Facebook αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν πραγματικό κολοσσό της τεχνολογίας και ο ιδιοκτήτης του Mark Zuckerberg κάθε λεπτό που περνάει γίνεται όλο και πλουσιότερος. Μάλιστα, υπό την ομπρέλα του Facebook ως εταιρικού σχήματος, υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά δημοφιλή social media platforms, όπως είναι για παράδειγμα το WhatsApp και το Instagram. Συνολικά αυτή τη στιγμή μιλάμε για δισεκατομμύρια users σε ολόκληρο τον κόσμο που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα προϊόντα του Facebook, ωστόσο οι πρακτικές του Zuckerberg από ότι φαίνεται δεν αρέσουν ιδιαίτερα στην αμερικανική κυβέρνηση, η οποία εγκαλεί το δαιμόνιο επιχειρηματία λόγω μονοπωλίου.

    Η ειδική επιτροπή εμπορίου (FTC) που έχει συσταθεί μαζί με τη συγκατάθεση 46 πολιτειών της Αμερικής κατηγορούν τον Zuckerberg ότι βασίζεται σε παράνομες μονοπωλιακές πρακτικές στον χώρο των social media, οι οποίες έχουν ως στόχο να εξαφανίσουν τον ανταγωνισμό. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τη νομοθεσία των Η.Π.Α,. για αυτό και θα πρέπει είτε να σπάσει σε τρία διαφορετικά κομμάτια τις πλατφόρμες Facebook, WhatsApp και Instagram, είτε να παύσει τη λειτουργία τους. Το Facebook σε σχετικό Tweet post ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης των στοιχείων που αφορούν τις παραπάνω κατηγορίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι πριν από μερικά χρόνια ήταν η ίδια η επιτροπή που είχε δώσει το πράσινο φως για να συνεχίσει το Facebook απρόσκοπτα τη λειτουργία του, μαζί με τα Instagram και WhatsApp. Σίγουρα η διαμάχη αυτή θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά θα πάρει πολύ χρόνο… δεν μιλάμε άλλωστε για μια μικρή επιχείρηση, αλλά για τη νούμερο 1 social media platform στον κόσμο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles