19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Στα σκαριά νέο υπερατλαντικό υποθαλάσσιο καλώδιο δικτύου από την Google

    Ένα νέο υπερατλαντικό, υποθαλάσσιο καλώδιο δικτύου που θα συνδέει τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο βασίλειο και την Ισπανία σχεδιάζει να κατασκευάσει η Google. Τέτοιου είδους καλώδια κατασκευάζονται συνήθως από εταιρείες επικοινωνιών, οι οποίες στη συνέχεια χρεώνουν άλλες εταιρείες για να τα χρησιμοποιήσουν. Ωστόσο, η Google θεώρει τα υποβρύχια καλώδια δεδομένων ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια υποδομή επικοινωνιών, καθώς σύμφωνα με την εκτίμηση της, μεταφέρουν περίπου το 98% των παγκόσμιων δεδομένων.

    Το υπερατλαντικό, αυτό υποθαλάσσιο καλώδιο δικτύου, ονομάζεται «Grace Hopper», εμπνευσμένο από έναν Αμερικανό επιστήμονα υπολογιστών και αρχιπλοίαρχο. Είναι το τέταρτο ιδιόκτητο υποθαλάσσιο καλώδιο της Google, και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022.

    «Η κατασκευή των δικών της καλωδίων, βοηθά την Google, να επιλέξει καλωδιακές διαδρομές που είναι οι βέλτιστες, και κοντά σε κέντρα δεδομένων» επεσήμανε ο John Delaney, από την εταιρεία ανάλυσης τηλεπικοινωνιών IDC. Παράλληλα, όπως είπε «Ελαχιστοποιεί επίσης τις επιχειρησιακές δαπάνες μειώνοντας την ανάγκη πληρωμής τηλεπικοινωνιών και τρίτων κατόχων καλωδίων για τη χρήση της υποδομής τους».

    Η Jayne Stowell, η οποία επιβλέπει την κατασκευή υποθαλάσσιων καλωδιακών έργων της Google, είπε στο BBC ότι χρειαζόταν μια σύνδεση στο διαδίκτυο στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί. «Δεν αρκεί να έχουμε ένα μόνο καλώδιο, διότι οποιοδήποτε στοιχείο του δικτύου μπορεί να σπάει ανά καιρούς, και αν είναι 8.000 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, χρειάζεται λίγος χρόνος για την επισκευή». Σύμφωνα με τη Stowell, ορισμένα από τα υποθαλάσσια καλώδια «Εξυπηρέτησαν την ανάγκη και το σκοπό εκείνης της εποχής, αλλά είναι παλιά γενιά, δε λειτουργούν και χρειαζόμαστε νεότερη, καλύτερη και πιο εξελιγμένη τεχνολογία».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles