20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Στα χέρια του Jeff Bezos, ιδρυτή της Amazon, η Washington Post!

    Οι περισσότερες φορές που είχαμε ακούσει έως τώρα το όνομα του Jeff Bezos, ιδρυτή και CEO της Amazon, για κάτι που δεν είχε σχέση με τον κολοσσό των online αγορών, αφορούσαν πατέντες τις οποίες έχει κατοχυρώσει και άλλες καινοτομίες με τις οποίες αρέσκεται να ασχολείται.

    Bezos

    Αυτή τη φορά, ωστόσο, σε μία κίνηση-έκπληξη, ο 19ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Forbes, προχωρά στην εξαγορά της… Washington Post έναντι 250 εκατ. δολαρίων.

    Χωρίς να έχει διαρρεύσει τίποτα σχετικό και επιτυγχάνοντας να διατηρηθούν κρυφές οι διαπραγματεύσεις και από τις δύο πλευρές έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, ο Bezos αποκτά την εφημερίδα, καθώς και μια σειρά από άλλα μέσα του ομίλου, ως άτομο και όχι μέσω της Amazon, όπως επιβεβαιώθηκε.

    Ο Donald Graham, ιδιοκτήτης έως τώρα της Washington Post, ανακοίνωσε τα νέα αποθεώνοντας το “επιχειρηματικό δαιμόνιο” του Jeff Bezos καθώς και άλλα χαρακτηριστικά του που τον κάνουν ένα μοναδικό νέο επικεφαλής για το “ιστορικό” φύλλο.

    Στα “χέρια” του ο όμιλος των media, που χαρακτηρίζει όσο κανένας την Washington DC αλλά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο και σε όλες τις ΗΠΑ, είχε περάσει από τη μητέρα του, Katharine Graham, ενώ βρισκόταν υπό την κατοχή της οικογένειάς τους από το 1933, όταν την είχε αγοράσει ο παππούς του. Η “ιστορία” της Washington Post, ωστόσο, φτάνει πίσω στο 1877, όταν ιδρύθηκε από τον Stilson Hutchins.

    Ο Jezz Bezos, ως νέος αγοραστής, σε σημείωμα προς τους εργαζομένους της εταιρείας, εξαίρει το έργο της οικογένειας Graham, ενώ σημειώνει ότι δε θα έχει καθημερινή επαφή με την εφημερίδα, καθώς έχει υποχρεώσεις σε κάποια άλλη πλευρά της χώρας, μακριά από την Washington. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι δεν υποδέχθηκαν απαραίτητα με ενθουσιασμό τα νέα της εξαγοράς, με πολλούς να εγείρουν ανησυχίες σχετικά με την “αμφιλεγόμενη” προσωπικότητα του Bezos ως νέου εργοδότη, σε σύγκριση με την αγαπητή οικογένεια Graham, η οποία διατηρούσε εξαιρετική σχέση μαζί τους.

    Οι καιροί όμως αλλάζουν και η νέα εποχή για την Washington Post είναι γεγονός. Το μέλλον θα δείξει ποια θα είναι η νέα “γραμμή” που θα ακολουθήσει ο Bezos και τι επιρροή θα έχει αυτή στο “εμβληματικό” φύλλο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles