11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Το Stagefright malware “θορυβεί” τους κατασκευαστές! Samsung, LG & Google λαμβάνουν τα μέτρα τους!

    H είδηση της άκρως επικίνδυνης ευπάθειας Stagefright, η οποία μπορεί να επηρεάσει εκατομμύρια smartphones με την αποστολή ενός βλαβερού MMS, σε καμία περίπτωση δεν γινόταν να περάσει στα… ψιλά για τους μεγάλους κατασκευαστές. Από ότι φαίνεται οι μεγάλοι παίκτες της βιομηχανίας της κινητής τηλεφωνάς θορυβήθηκαν από το πόσο καταστροφικό μπορεί να αποδειχθεί ένα malware όπως το Stagefright. Ήδη αρκετές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την αποστολή σημαντικών fixes στις συσκευές τους, ενώ μάλιστα αρκετές εξ’ αυτών προχωρούν ένα βήμα παραπάνω κυκλοφορώντας πλέον security updates σε σταθερή βάση…

    the-new-android-malware-that-spies-on-you

    Συγκεκριμένα, η Samsung ήταν από τις πρώτες που ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορεί over-the-air fixes σε μηνιαία βάση, με τους υπευθύνους της να παραδέχονται ότι ήταν η περίπτωση του Stagefright που τους ώθησε να τονώσουν και να ενδιαφερθούν παραπάνω για το θέμα του “security“. Φυσικά, όπως διαμηνύει η Samsung θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα για να “στηθεί” καλύτερα η μηνιαία αποστολή security fixes, ωστόσο αυτό αν μη τι άλλο είναι μία καλή αρχή. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Google, η οποία προχωράει και εκείνη με τη σειρά της στην καθιέρωση μηνιαίων updates για όλα τα Nexus, ενώ η LG ήδη έχει ξεκινήσει να προωθεί security updates για τα περισσότερα μοντέλα της. H Sony από την πλευρά της προς το παρόν ανακοίνωσε ότι θα ασχολείται με θέματα ασφαλείας των κινητών της κατά περίπτωση, ενώ και η ZTE δουλεύει αυτή τη στιγμή στενά με τη Google για να θωρακίσει τις συσκευές της απέναντι στο Stagefright. Τελικά, χρειάζεται που και που ένα μικρό σοκ για να αφυπνιστούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και να αρχίσουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας των συσκευών τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles