14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ο “εφιάλτης” του Stagefright malware… επιστρέφει!

    Και εκεί που νομίζαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει με το Stagefright malware, καθώς οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες κυκλοφόρησαν τα απαραίτητα patches και fixes που εξάλειφαν το συγκεκριμένο πρόβλημα, το Stagefright δυστυχώς… επανεμφανίστηκε! Σύμφωνα λοιπόν με μία νέα αναφορά της Zimperium (της εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα του software security και που αρχικά έφερε στο φως το κενό ασφαλείας που μετονομάστηκε σε Stagefright), εντοπίστηκε ένα νέο exploit στo Android OS που μπορεί να επιτρέψει στους hackers να διεισδύσουν σε οποιοδήποτε Android-based smartphone.

    StageFright-v2

    Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά το πρόβλημα σχετίζεται με μολυσμένα multimedia αρχεία ήχου (MP3 ή MP4), καθώς οι hackers μπορούν να μολύνουν με κώδικα τα συγκεκριμένα αρχεία και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν για να διεισδύσουν στο OS του «άτυχου» κινητού. Για μία ακόμη φορά το κενό ασφαλείας προκύπτει από τον τρόπο που το λειτουργικό Android προχωράει στο «Preview» των multimedia αρχείων, καθώς ουσιαστικά ο user δεν μπορεί να επέμβει στη συγκεκριμένη διαδικασία και έτσι είναι… ανοχύρωτος. Από τη στιγμή που εκατομμύρια Android-based συσκευές βασίζονται στην προαναφερθείσα «preview» λειτουργία κανείς σε αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να υπολογίσει το πόσες συσκευές επηρεάζει (ενδεικτικό είναι ότι το αρχικό Stagefright υπολογίζεται ότι επηρέασε 950 εκατομμύρια smartphones). Κάτι μας λέει ότι οι κατασκευαστές θα πρέπει να στρωθούν ξανά στη δουλειά και ειλικρινά ελπίζουμε ότι θα καταφέρουν να διορθώσουν το πρόβλημα μία και καλή

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles