22 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Star Wars: Αυτή είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία των Ewoks

    Τα Ewoks είναι μερικά από τα πιο γνωστά πλάσματα που είδαμε ποτέ στο σύμπαν του Star Wars και ο George Lucas χρησιμοποίησε ερεθίσματα από την πραγματική ζωή όσον αφορά την ανάπτυξή τους. Τα Ewoks έκαναν το ντεμπούτο τους στο Star Wars: The Return of the Jedi, αλλά από τότε, έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες, εκπομπές, βιβλία και κόμικς Star Wars αναρίθμητες φορές.

    Οι περισσότεροι fans του Star Wars θα συμφωνούσαν ότι διαθέτουν αξιολάτρευτα χαρακτηριστικά, αφού μοιάζουν πολύ με αρκουδάκια. Ωστόσο, τα λούτρινα παιχνίδια δεν ήταν η έμπνευση κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του είδους, αφού ο Lucas διαμόρφωσε τα Ewoks, αντλώντας έμπνευση από ένα από τα σκυλιά του. Με τη βοήθεια του make-up artist Stuart Freeborn, ο Lucas ανέπτυξε το πρώτο Ewok με βάση μια εικόνα του Brussels Griffon, μιας ράτσας σκύλου συντροφιάς. Η δομή του προσώπου, τα μεγάλα μάτια και τα κοντά αυτιά των Ewoks ταιριάζουν πολύ με αυτά της εν λόγω ράτσας σκύλου. Ωστόσο, έγιναν αρκετές αλλαγές προτού ο Lucas καταλήξει στο τελικό σχέδιο.

    Όσον αφορά τη συμπεριφορά τους στο Star Wars, ο Lucas εμπνεύστηκε από τους Βιετκόνγκ. Μελέτησε τους αντάρτες όταν πολέμησαν τους Αμερικανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ και αντανακλούσε τις ενέργειές τους με τα Ewoks και την επίθεσή τους στην αυτοκρατορία. Τα Ewoks χρησιμοποίησαν στυλ μάχης που βασίζονταν σε αυτοσχέδια όπλα όπως δόρατα, μαχαίρια, πολιορκητικούς κριούς και καταπέλτες. Εκτός από τους Βιετκόνγκ, ο Lucas αναφέρει επίσης τους Miwok, μια φυλή ιθαγενών Αμερικανών, ως επιρροή στη δημιουργία τους.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles