22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Startups4Peace: Συμμετείχαν Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές Startup στην παρουσία του Φινλανδού επενδυτή Valto Loikkanen

    Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο Goethe-Institut στην Λευκωσία, το Startups4Peace που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το Startup Cyprus με τη στήριξη του EU Infopoint, σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    Βασικός στόχος του Startups4Peace είναι φέρει κοντά  νέους με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου, και να ενθαρρύνει τις επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων, μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.

    Τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο Φινλανδός Πρέσβης στη Λευκωσία κ.Timo Heino, ευχαριστώντας τους συνάμα για το πνεύμα συνεργασίας και τον ζήλο που δείχνουν για το Startups4Peace.

    Valto Loikkanen
    Valto Loikkanen

    Από την πλευρά του, ο Arttu Makipaa, Επικεφαλής Συνεργασίας του EU Programme Support Office της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που η πρωτοβουλία Startups4Peace την οποία στηρίζουν, έχει χειροπιαστά αποτελέσματα καθώς αυξάνει τις επαφές μεταξύ των δυο κοινοτήτων και συνεισφέρει πρακτικά στην συμφιλίωση και κατανόηση.

    Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Φινλανδός Valto Loikkanen, επενδυτής και ιδρυτής της Grow VC Group, εταιρείας επενδύσεων υψηλού ρίσκου, ο οποίος μετέφερε τις γνώσεις και την εμπειρία του σε θέματα που αφορούν τις παρουσιάσεις σε επενδυτές. Οι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι επιχειρηματίες συζήτησαν μαζί του λαμβάνοντας χρήσιμα σχόλια  και συμβουλές για την προώθηση των δικών τους ιδεών.

    Να σημειωθεί ότι 10 νεοφυείς ομάδες που κατάφεραν να περάσουν στη φάση επιτάχυνσης του προγράμματος  Startups4Peace,  συμμετείχαν στη συνέχεια σε ένα δεύτερο εξειδικευμένο σεμινάριο με σκοπό, ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες να καλλιεργήσουν τις ικανότητες τους στις μεθοδολογίες Παρουσίασης σε επενδυτές (Pitching) και Ανάπτυξης (Growth hacking).  Οι ομάδες που προχώρησαν στην επόμενη φάση ήταν: Blendy, Colive, CyArtHub, Dervish & Katie, Donti, Gnous, Loacal και Planmytrip

    Στις ομάδες αυτές θα δοθεί στην συνέχεια η ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους ιδέα με τη βοήθεια εμπειρογνωμόνων μεντόρων της startup επιχειρηματικότητας, να συμμετέχουν σε εργαστήρια και να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα masterclasses για startups και bootcamps. Οι ομάδες θα έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να διαγωνιστούν στο Pitch Battle – τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα αναδείξει τις νικήτριες startup ομάδες του προγράμματος. Οι νικητές θα ταξιδέψουν στο Ελσίνκι στην Φιλανδία για το SLUSH, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τα startups στην Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018.

    Startups4Peace startups Startups4Peace Team

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles