21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Steelseries Rival 3 Wireless Gaming Mouse Review: «Αξιοπιστία & επιδόσεις σε… budget-friendly περιτύλιγμα»!

    Η Steelseries ανήκει στο κλειστό club των εταιρειών κατασκευής gaming peripherals, που το όνομα της έχει εντυπωθεί στις συνειδήσεις εκατομμυρίων gamers σε ολόκληρο τον κόσμο. Για πολλούς gamers άλλωστε, Steelseries σημαίνει αξιοπιστία και όχι άδικα, αφού τα προϊόντα της είναι κατασκευασμένα με τα πλέον ποιοτικά υλικά κατασκευής, ενσωματώνοντας κορυφαία τεχνολογικά features. Τα δε gaming mice της Steelseries θεωρούνται από τους «έμπειρους» gamers ένα υπερπολύτιμο όπλο στα χέρια τους κι όχι άδικα, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι ειδικότερα στο competitive gaming, η ακρίβεια στις κινήσεις είναι το Α και το Ω. To Rival 3 πρόκειται για μια wireless πρόταση, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει δύο κόσμους, αυτόν ενός premium all-around mouse για καθημερινή χρήση και ενός άκρως δυναμικού gaming mouse. Για να δούμε πιο αναλυτικά πόσο καλά τα καταφέρνει σε αυτό το διπλό ρόλο…

    Classic but… beautiful!

    Εκ πρώτης όψεως, ο σχεδιασμός Rival 3 δεν διαθέτει τον φαντεζί χαρακτήρα και τις πιο τολμηρές «επινοήσεις» που διαπιστώνουμε σε δεκάδες άλλα gaming mouse που κυκλοφορούν στην αγορά. Η Steelseries είναι εμφανές ότι με την περίπτωση του Rival 3 προτίμησε να βαδίσει σε πιο «κλασικά» μονοπάτια. Παρόλα αυτά, το χέρι «αγκαλιάζει» με χαρακτηριστική ευκολία το matte σώμα του mouse, με το design του να απευθύνεται στους δεξιόχειρες.

    Τα Left & Right buttons είναι εξαιρετικά στιβαρά και “κάθονται” άψογα στα δάχτυλα, το grip είναι σφιχτό και έτσι πολύ δύσκολα το mouse μπορεί να ξεφύγει από το χέρι του χρήστη (με την πρόταση της Steelseries να απευθύνεται στους gamers που προτιμούν τις claw και fingertip υλοποιήσεις), ενώ το scroll wheel διακρίνεται και αυτό με τη σειρά του για την σταθερή αίσθηση που μεταδίδει στον χρήστη. Ακριβώς κάτω από το scroll wheel υπάρχει και ένα ξεχωριστό button, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε τα DPI εύκολα με on-the-fly τρόπο.

    To βάρος του ανέρχεται στα 106 γραμμάρια μαζί με τις 2 μπαταρίες ΑΑΑ και γενικά η αίσθηση που σου αφήνει είναι ότι πρόκειται για ένα αρκετά ελαφρύ mouse. Τα δε πλευρικά buttons με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ενοχλούν, ενώ μέρος του επάνω σώματος αφαιρείται για την τοποθέτηση των μπαταριών. Μάλιστα, στο εσωτερικό του βρίσκεται και μια «ιδιαίτερη» κρύπτη αποθήκευσης, στην οποία τοποθετείται το πάντοτε χρήσιμο Nano dongle που σας δίνει τη δυνατότητα για wireless συνδέσεις στο κανάλι των 2.4GHz.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο κάτω μέρος υπάρχει ένα switch που σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε τη λειτουργία του Rival 3 είτε σε Bluetooth 5.0, είτε σε wireless mode στα 2.4GHz. Η δυνατότητα της wireless σύνδεσης στα 2.4GHz είναι ιδανική για τους λάτρεις του gaming, ενώ το Bluetooth mode που προσφέρει απευθύνεται περισσότερο στους users που θέλουν απόδοση στα καθημερινά τους tasks και χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.

    Και επειδή είναι λογικό να αναρωτιέστε για το εάν θα πρέπει να αλλάζετε κάθε τρεις και λίγο μπαταρίες, τα νέα που σας έχουμε για την αυτονομία του είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς η πρόταση της Steelseries, προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας ακόμη και με τη μία μπαταρία! Παρέχοντας ultra-low latency wireless δυνατότητες, το Rival 3 μπορεί να «αντέξει» σύμφωνα με την Steelseries περισσότερες από 400 ώρες λειτουργίας.    

    Αστραπιαία απόκριση!

    ‘Όλοι γνωρίζουν ότι η απόκριση ενός gaming mouse είναι το παν, για αυτό και η εντυπωσιακή ακρίβεια του Rival 3 είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. O εξελιγμένος TrueMove Air optical gaming Sensor φροντίζει για την εκπληκτική ομαλότητα της κύλισης αλλά και για τη μοναδική ακρίβεια, ενώ με maximum ταχύτητα που αγγίζει τα 400 IPS και παίζοντας στα 18.000 CPI είναι βέβαιο ότι δεν θα σας απογοητεύσει. Φυσικά, όλα τα παραπάνω ενισχύονται από την ύπαρξη της Quantum 2.0 wireless τεχνολογίας, η οποία μεταφέρει δεδομένα σε πραγματικά ασύλληπτες ταχύτητες, προσφέροντας σταθερότητα, αξιοπιστία και φυσικά ενεργειακή εξοικονόμηση.

    Πέραν των εξαιρετικών επιδόσεων, το Rival 3 επωφελείται πραγματικά από την Steelseires Engine, την ειδική εφαρμογή, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να παραμετροποιήσετε πλήρως κάθε πτυχή του mouse σας. Εάν σας αρέσει το tweaking και γενικότερα το «πείραγμα» της απόδοσης και των δυνατοτήτων του Rival 3, το εν λόγω app σας επιτρέπει να καθορίσετε από το button mapping μέχρι τον καθορισμό του RGB φωτισμού, μέχρι ακόμη και τα power-saving settings που σας δίνουν τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερη ενέργεια. Τα πάντα γίνονται με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ το user interface είναι τρομερά φιλικό ακόμη και για τους πιο αρχάριους.

    Budget-friendly χωρίς… αντίπαλο!

    Με τιμή λίγο παραπάνω από τα 50 ευρώ, η Steelseries κατάφερε να δημιουργήσει ένα gaming mouse πολλαπλών ρόλων, σε μια προσπάθεια να κερδίσει το ενδιαφέρον και των πιο casual χρηστών. Με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, μεγάλη αντοχή, διπλά wireless modes (Bluetooth 5.0 και ασύρματα στα 2.4GHz) και εξαιρετική αυτονομία, η γνωστή εταιρεία φέρνει την έννοια του premium gaming mouse στην budget-friendly κατηγορία. Χωρίς αμφιβολία, το Rival 3 πρόκειται για μία ακόμη ποιοτική προσθήκη στο ήδη πανίσχυρο portfolio της Steelseries!  

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles