15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στέκουν οι κατηγορίες για κατασκοπεία; Ο CEO του TikTok καταθέτει στο Κογκρέσο

    Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ δήλωσαν πρόσφατα ότι το TikTok κινδυνεύει να απαγορευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν οι Κινέζοι μέτοχοι της εταιρείας δεν πουλήσουν το μερίδιό τους σε Αμερικανούς. Τώρα, ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Shou Chew, ετοιμάζεται να δεχθεί ερωτήσεις από Αμερικανούς πολιτικούς και να αναφερθεί στις πολλές «παρανοήσεις» που σχετίζονται με την εφαρμογή, τη στιγμή που η απαγόρευσή της θα βλάψει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. Σχεδιάζει επίσης να πει στα μέλη του Κογκρέσου ότι οι ανησυχίες για τη μητρική εταιρεία ByteDance και τους δεσμούς της με την Κίνα είναι εντελώς αβάσιμες.

    «Επιτρέψτε μου να το δηλώσω κατηγορηματικά: Η ByteDance δεν είναι πράκτορας της Κίνας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», λέει ο Chew σε γραπτές παρατηρήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από τη σημερινή ακρόαση. Η ακρόαση, η οποία θα σηματοδοτήσει την πρώτη εμφάνιση του Chew στο Κογκρέσο, έρχεται σε μια στιγμή που το διακύβευμα δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για την εταιρεία.

    Ο Chew στη γραπτή αναφορά περιγράφει λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της εφαρμογής, ιδιαίτερα εκείνα που απευθύνονται σε εφήβους, καθώς και το Project Texas, δηλαδή την προσπάθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων του TikTok να κλειδώσει τα δεδομένα των χρηστών των ΗΠΑ. “Νωρίτερα αυτό το μήνα, ξεκινήσαμε τη διαδικασία διαγραφής ιστορικά προστατευμένων δεδομένων χρηστών στις ΗΠΑ που είναι αποθηκευμένα σε διακομιστές που δεν ανήκουν στην Oracle. Αναμένουμε ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αργότερα φέτος», γράφει ο Chew. «Έτσι, δεν υπάρχει τρόπος για την κινεζική κυβέρνηση να έχει πρόσβαση σε αυτό ή να επιβάλει πρόσβαση σε αυτό», αναφέρει ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης:

    Instagram: Έρχονται διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles