15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Στελέχη της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα τις «υβριδικές απειλές»

    Θεσμικά, νομικά και επιχειρησιακά ζητήματα που σχετίζονται με τις υβριδικές απειλές και τα ζητήματα ασφάλειας σε στρατηγικό επίπεδο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων εκπαιδευτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με την συμμέτοχη στελεχών της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) Κύπρου το διήμερο από 10-11 Ιουνίου 2021 στην Αυστρία. Κοινή παραδοχή είναι ότι την τελευταία δεκαετία έχει αλλάξει δραματικά ο χάρτης των απειλών που αντιμετωπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη Μέλη, με τις υβριδικές απειλές να πρωταγωνιστούν ολοένα και περισσότερο.

    Η ΑΨΑ παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο κυβερνοχώρος και σχετικές απειλές χρησιμοποιούνται πλέον ως υβριδικό μέσο επίτευξης τέτοιων στόχων, με αποτέλεσμα  το υψηλό επίπεδο κυβερνοασφάλειας στην Κύπρο, να καθίσταται περισσότερο από ποτέ αναγκαίο.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν επίσης η φύση των υβριδικών απειλών, οι υβριδικές απειλές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, οι υβριδικές απειλές στο πεδίο της παραπληροφόρησης, σχετικοί κίνδυνοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Κράτη Μέλη, και τρόποι για αύξηση της ανθεκτικότητας σε Κρατικό και Ενωσιακό επίπεδο για επιτυχή αντιμετώπιση τέτοιων απειλών.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles