21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Intel και SwiftKey (!) συνεργάστηκαν για να επιταχύνουν το σύστημα επικοινωνίας του Stephen Hawking!

    Ένα σπουδαίο “μυαλό” του 21ου αιώνα, ο κορυφαίος θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος, Stephen Hawking, έχει πλέον στη διάθεσή του ένα αναβαθμισμένο σύστημα υπολογιστή που τον βοηθάει να επικοινωνεί με τον κόσμο αλλά και να εκφράζει τις σκέψεις του. Τι είναι αξιοσημείωτο; Ότι η Intel, που συνεργάζεται από το 1997 με τον καθηγητή (ο οποίος ως γνωστόν πάσχει από τη νόσο του κινητικού νευρώνα), έχει βοήθεια στο ανανεωμένο σύστημα επικοινωνίας που δημιούργησε, από την SwiftKey, τη γνωστή μας εταιρεία από το σύστημα πρόβλεψης λέξεων κατά την πληκτρολόγηση κειμένου στα smartphones μας.

    Hawking-with-his-assistant-Jonathan-Wood-1024x683

    Καθώς η ασθένεια του Stephen Hawking του επιτρέπει πλέον να επικοινωνεί “καταγράφοντας” μία λέξη ανά λεπτό με τη βοήθεια του συστήματος υποβοήθησης που έχει δημιουργήσει ειδικά γι’ αυτόν η Intel, αυτό χρειαζόταν μία αναβάθμιση. Η αρχική σκέψη ήταν να δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο σύστημα βασισμένο σε τεχνολογίες αιχμής όπως π.χ. το eye tracking, κάτι ωστόσο που δεν επιθυμούσε ο ίδιος ο καθηγητής, ο οποίος χρησιμοποιεί το ίδιο περιβάλλον για δεκαετίες. Πρόκειται για ένα interface με έναν κέρσορα που μετακινείται σε ένα on-screen keyboard, ώστε, κινώντας ο Hawking έναν μυ στο πρόσωπό του, να μπορεί να επιλέξει γράμματα και να σχηματίζει λέξεις.

    Hawking-with-PA-Jeanna-Lee-York-1024x683

    Με βάση αυτά τα δεδομένα, στόχος της αναβάθμισης ήταν να διατηρηθεί η οικεία εμπειρία του Hawking, αλλά το ανανεωμένο σύστημα να είναι πιο διαισθητικό και ισχυρό. Η Swiftkey ήρθε να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι με την εμπειρία της στον τομέα της πρόγνωσης κειμένου. Το σύστημα που δημιουργήθηκε, αφού η Intel επαπρογραμμάτισε όλη την υπάρχουσα πλατφόρμα, βασίζεται στο SDK των εναλλακτικών keyboards για Android και iPhone που διαθέτει η SwiftKey και μπορούν να συμπληρώσουν αυτόματα μία λέξη την οποία ξεκινάτε να γράφετε, μειώνοντας έτσι δραματικά τον αριθμό των clicks που χρειάζεστε για να την ολοκληρώσετε. Με βάση αυτό και μετά από μήνες δοκιμών, ολοκληρώθηκε το ανανεωμένο σύστημα που πλέον μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθηγητής για γρηγορότερη επικοινωνία.

    Η Intel σκοπεύει, μάλιστα, να διαθέσει το σύστημα online για την open source κοινότητα, κάτι που θα επιτρέψει και σε ανεξάρτητους developers να αναπτύξουν περαιτέρω την πλατφόρμα, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει και άλλα άτομα που έχουν παρόμοιες ανάγκες υποστήριξης.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles