18.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    O Steve Ballmer κηρύσσει τον πόλεμο στην Apple

    Είναι γνωστό πως ο Steve Ballmer, ως παλαιάς κοπής πωλητής, είναι εκρηκτικός, όπως και οι δηλώσεις του. Ο άνθρωπος, ξέρει να φτιάχνει τίτλους… και αυτό του το αναγνωρίζουμε. Στο περιθώριο του συνεδρίου World Partner Conference, έδωσε μία αποκλειστική συνέντευξη στο CRN, κηρύσσει επισήμως τον πόλεμο στην Apple και προαναγγέλει μία νέα εποχή για τη Microsoft.

    “Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται. Δεν θα αφήσουμε «χώρο» στην Apple” λέει ο Ballmer και ρίχνει έτσι το … γάντι. Και συνέχισε φωνάζοντας «Ούτε το consumer cloud, ούτε την καινοτομία hardware και software. Δεν θα τα αφήσουμε αποκλειστικά στην Apple. Δεν πρόκειται να γίνει. Όχι όσο είμαστε εμείς εδώ».

    Κάπως έτσι σκέφτηκε προφανώς όταν ανακοίνωσε η εταιρεία το Surface, το tablet, το οποίο είναι η συσκευή που θα διατίθεται, όχι οποιονδήποτε κατασκευαστή, αλλά από την ίδια τη Microsoft. Με την κίνηση αυτή, η Microsoft αναλαμβάνει να κλείσει το κενό στην ύπαρξη μίας συσκευής που, όχι μόνο θα φόραγε το λειτουργικό της, αλλά θα ήταν και «δική της». Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να περάσει στα «χωράφια» του μήλου. Θα παραμείνει όμως, μόνο εκεί; Στα tablets; Ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κάνουν μία ανάλογη κίνηση στον χώρο των smartphone.

    «Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε σκληρά για το Surface. Εκεί εστιάζουμε. Αυτή είναι η ουσία μας. Θα δούμε τι θα γίνει. Στον χώρο των τηλεφώνων, έχουμε καλούς συνεργάτες, όπως τη Nokia ή την HTC. Λατρεύω αυτό που γίνεται με το Surface. Θα εστιάσουμε στο Surface και τους άλλους συνεργάτες για Windows 8 tablets και θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι.»

    Αποφεύγει ο Steve Ballmer να πει «ναι, θα φτιάξουμε δικό μας smartphone»; Ναι, όπως κάθε καλός πωλητής που δεν θέλει να κάνει μεγάλες δηλώσεις που μπορεί να αναιρεθούν μετά. Σίγουρα, πάντως, αν θέλει να «μην αφήσει καθόλου ελεύθερο χώρο στην Apple», θα πρέπει να μπει στον χορό των τηλεφώνων. Με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για σημαντικούς συνεργάτες, όπως η Nokia.

    Πηγή: Mashable

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles