24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Όταν ο Steve Jobs παρουσίαζε το… iTunes Phone, πριν ακόμη κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone (vid)

    Το πρώτο iPhone, το πρώτο smartphone της Apple, κυκλοφόρησε το 2007, αποτελώντας μία συσκευή που άφησε τη δική της ιστορία στον τομέα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Γνωρίζατε, όμως, ότι, λίγα χρόνια πριν την κυκλοφορία του iPhone, η Apple είχε επιχειρήσει να φέρει τα… iTunes σε ένα διαφορετικό κινητό; Όχι, το πρώτο iTunes phone της αγοράς, δεν ήταν ένα iPhone, αλλά ένα Motorola ROKR E1.

    Ήταν καλοκαίρι του 2004, όταν η Apple ανακοίνωνε τη συμφωνία της με τη Motorola, για να φέρει τον iTunes music player στα “επόμενης γενιάς κινητά” της εταιρείας.

    itunes-phone-steve-jobs

    Ένα χρόνο αργότερα, το 2005, γεννήθηκε το Motorola ROKR E1, το οποίο παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Steve Jobs το Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς ως το “iTunes Phone”, όπως μπορείτε να δείτε και στο video που υπάρχει στο τέλος του θέματος.

    Όπως ανέφερε ο συνιδρυτής της Apple στην παρουσίαση, το Motorola ROKR E1 ήταν μία cool πρόταση, που έφερνε “ένα iPod shuffle στο κινητό σας” ενώ διέθετε ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία. Οι χρήστες μπορούσαν να αποθηκεύσουν έως 100 iTunes songs στη συσκευή, που είχε και ένα ειδικό πλήκτρο για άμεση πρόσβαση στο iTunes store.

    Motorola ROKR E1

    Κατά τα άλλα, το Motorola ROKR E1 ήταν μία συσκευή με οθόνη TFT 1,9 ιντσών ανάλυσης 220×176 pixels, κάμερα VGA, καθώς και υποδοχή καρτών microSD. Δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι… έσκισε πάντως στην αγορά, ενώ η συνεργασία Motorola και Apple έληξε λίγο αργότερα, πριν ακόμη κυκλοφορήσει το πρώτο iPhone.

    Δείτε το video με τον Steve Jobs να παρουσιάζει το Motorola ROKR E1, το πρώτο “iTunes phone” της αγοράς.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles