21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Στην υπηρεσία του Mundial η τεχνολογία Goal Line

    Πραγματοποιήθηκε από την FIFA η επίσημη παρουσίαση της τεχνολογίας Goal Line, που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

    GOAL-LINE

    Όπως είχαμε γράψει πρόσφατα, η εξέλιξη της τεχνολογίας βρίσκει θέση και στο Munidal της Βραζιλίας. Το σύστημα της γερμανικής εταιρείας GoalControl βασίζεται στην τεχνολογία Goal Line, και μπορεί να επαληθεύσει σε μια αμφισβητούμενη φάση, το αν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη, ή όχι, την γραμμή του τέρματος.

    Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: Υπάρχουν 14 κάμερες με ειδικούς αισθητήρες, οι οποίες καταγράφουν τις κινήσεις εντός αγωνιστικού χώρου και αποστέλλουν τα δεδομένα σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου το υλικό οπτικοποιείται τρισδιάστατα. Στην περίπτωση λοιπόν που η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή, ειδοποιείται διαιτητής, με δόνηση και αναγράφεται στο ρολόι του η λέξη «GOAL!».

    Χαρακτηριστικά παραδείγματα σε Mundial που κλήθηκαν οι διαιτητές να αντιμετωπίσουν φαινόμενα «πέρασε – δεν πέρασε η μπάλα», ήταν το τέρμα του Geoff Hurst το 1966 στον τελικό της διοργάνωσης μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας (που μέτρησε)…

    hurst

    … και 34 χρόνια αργότερα, στις 27 Ιουνίου 2010, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής, κατά διαβολική σύμπτωση ξανά σε παιχνίδι μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας, το γκολ του Frank Lampard (που δεν μέτρησε)…

    lampard-goal

    Μένει να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα μιας ακόμα καινοτομίας που εισάγει στο ποδόσφαιρο η FIFA… Ως τότε, δείτε πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα, στο παρακάτω βίντεο:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles