15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Στη Γη επέστρεψαν οι ερασιτέχνες αστροναύτες του Έλον Μασκ

    Στη Γη επέστρεψαν οι τέσσερις “ερασιτέχνες” αστροναύτες του Έλον Μασκ, καθώς το σκάφος με τα μέλη της αποστολής Inspiration 4 προσθαλασσώθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντας, έπειτα από τρεις ημέρες στο διάστημα.

    Η αποστολή ήταν η πρώτη του εγχειρήματος του κ. Μασκ στον τομέα του τουρισμού στο διάστημα. Χαρακτηρίζεται άλμα μπροστά έναντι των ανταγωνιστών του στο πεδίο. Απευθύνεται σε ανθρώπους ικανούς να πληρώσουν μια μικρή περιουσία για την εμπειρία και για να αποκτήσουν διαπιστευτήρια ερασιτέχνη αστροναύτη.

    Η προσθαλάσσωση έγινε την προβλεπόμενη ώρα, στις 19:00. Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας στα 24,14 χιλιόμετρα την ώρα. Αναμενόταν να ανακτηθεί πολύ γρήγορα από πλοία της SpaceX και η έξοδος των τεσσάρων αναμενόταν να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου μια ώρα. Πλάνα από το εσωτερικό της κάψουλας τους εικόνιζαν ήρεμους, προσδεδεμένους ακόμη στα καθίσματά τους.

    Δείτε στη συνέχεια το video:

    Διαβάστε επίσης:

    «Συνωστισμός» στο διάστημα! Νέο ρεκόρ η παρουσία 14 ατόμων την ίδια στιγμή

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles